Ексклюзиви
вівторок, 29 квітня 2008 13:40

МЗС РФ заявляє, що Грузія готує плацдарм для війни з Абхазією

Російська влада звинуватила Грузію в "підготовці плацдарму для початку військової операції проти Абхазії".

Як йдеться в заяві МЗС Росії, такий висновок можна зробити на підставі "аналізу складу силових структур, присутніх у цьому регіоні".

"Загальна чисельність [грузинських] армійських і поліцейських підрозділів у верхній частині Кодорської ущелини вже перевищує 1500 людей", - заявило російське зовнішньополітичне відомство.

Проте офіційний представник МВС Грузії Шота Утіашвілі заявив Інтерфаксу: "Це відверта дезинформація, розрахована на нагнітання ситуації в зоні конфлікту".

За його словами, в регіоні перебувають лише поліцейські підрозділи, а військової техніки там немає.

Також у вівторок Міноборони Росії повідомило про збільшення миротворчих контингентів в Абхазії і Південній Осетії "в межах чисельності, визначеної міжнародними повідомленнями".

"Будь-які спроби з боку Грузії використовувати силу для розв"язання конфліктів, застосувати насильницькі заходи проти російських миротворців, а також російських громадян, які перебувають на території Абхазії і Південної Осетії, знаходитимуть адекватну і жорстку відповідь", - сказано в заяві Міноборони Росії.

При цьому в Міноборони переконані, що "неодноразові спроби офіційного Тбілісі зобразити Грузію в очах світової громадськості як "жертву Росії" носять деструктивний характер і спрямовані не на пошук взаємоприйнятних рішень, а на послідовну дестабілізацію обстановки на кордонах з Абхазією і Південною Осетією порушуючи раніше досягнуті угоди і домовленості", повідомляє ИТАР-ТАСС.

Влада Абхазії, у свою чергу, стверджує, що біля кордонів з Абхазією й у верхній частині Кодорської ущелини зосереджено близько 7 тисяч грузинських військовослужбовців, передає ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА з посиланням на постпреда президента Абхазії Руслана Кишмарію.

Він також повідомив, що "в цей район перекинуто артилерійські установки і міномети", що "не може не викликати стурбованості у влади Абхазії".

Нагадаємо, 6 березня 2008 року Росія скасувала введені в 1996 році торговельно-економічні, фінансові та транспортні санкції щодо Абхазії і запропонувала іншим країнам СНД також вийти з режиму обмежень щодо невизнаної республіки.

Президент РФ Володимир Путін 16 квітня доручив уряду розробити заходи з надання наочної допомоги населенню Абхазії і Південної Осетії та взаємодіяти з фактичними органами влади невизнаних республік, повідомляє Би-Би-Си.

Зараз ви читаєте новину «МЗС РФ заявляє, що Грузія готує плацдарм для війни з Абхазією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути