середа, 11 листопада 2009 10:49

МОЗ потрібні 27 мільйонів пачок ліків проти грипу

МОЗ потрібні 27 мільйонів пачок ліків проти грипу

Міністерство охорони здоров"я України звернулося до виробників та дистриб"юторів з проханням надати свої пропозиції щодо закупівлі ліків для лікування грипу та інфекцій, щоб уникнути розповсюдження на території країни свинячого грипу.

Орієнтовна потреба ліків складає 15 млн 400 тис упаковок арбідол по 0,1 г і 400 тис. упаковок цього ж препарату по 0,05 г, 5 млн. 520 тис. упаковок амізону, близько 5 млн. 500 тис. доз парацетамону в сиропі, таблетках, свічках.

Також у переліку вказаних ліків ібупрофен, флуконазол, левофлоксацин, кларитроміцин, амоксицилін, ванкоміцин, моксіфлоксацин та інші препарати.

Ці лікарські засоби затверджені в переліку медикаментів для лікування грипу, бактеріальних ускладнень і лікування інфекції для запобігання поширення грипу в Україні.

Закупівля таких ліків передбачено урядовою постановою "Про фінансування невідкладних заходів, спрямованих на запобігання розповсюдження інфекційних захворювань серед населення" від 30 жовтня.

Документ передбачає виділення з резервного фонду держбюджету 500 млн грн.

Раніше уряд придбав дві партії препарату "Таміфлю" в кількості близько мільйона пачок. Він дієвий против вірусу грипу H1N1. В Україні не зареєстровано навіть 100 випадків цього грипу.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «МОЗ потрібні 27 мільйонів пачок ліків проти грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути