середа, 28 вересня 2011 11:26

МОЗ попередив, що вакцин проти грипу вистачить на всіх

МОЗ попередив, що вакцин проти грипу вистачить на всіх

В Україні розпочалось розповсюдження вірусу грипу.

Про це сказала на брифінгу перший заступник міністра охорони здоров'я Раїса Моісеєнко, повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"Діти пішли до школи. Через скупчення розпочинається розповсюдження вірусів. Батьки, які це розуміють, мають подумати над щепленням дітей. Міністерство буде моніторити ситуацію з розповсюдження інфекцій. На сьогодні ситуація не наближається до епідпорогу. Ми перебуваємо у спокійній ситуації", - сказала Моісеєнко.

За її словами, місцевим державним органам охорони здоров'я доручили забезпечити лікарні необхідними препаратами захисту - зокрема, масками. Крім того, у групах ризику повинні проводитись профілактичні щеплення. До таких груп, зокрема, належать люди похилого віку та вихованці інтернатів. Міністерство також рекомендує батькам щепити школярів.

Цього року нових штамів грипу не очікують. Проти них мають достатню кількість вакцини, запевнила чиновниця: "Ми закуповуємо їх закордоном. Постачальники вакцин готові надати їх у будь-який час. Люди можуть вже проводити щеплення, але можуть і зачекати - щепитись можна у будь-який час, навіть у час підвищення респіраторних захворювань. Лише слід використовувати захисні засоби".

Моісеєнко додала, що вакцини Україна закуповує якісні - ними користуються в Європі: "Постачальники у нас традиційні. Усі вакцини імпортні - в Україні їх не виробляють. Сьогодні ми використовуємо вакцину фірми "Пастер Мер'є" - вона найбільш поширена в Україні і дешевше за аналоги. Ми не очікуємо жодних сенсацій у календарі імунізації, вакцин у нових постачальників не купуватимемо".

Зараз ви читаєте новину «МОЗ попередив, що вакцин проти грипу вистачить на всіх». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути