четвер, 11 серпня 2011 11:39

Нові ліки примушують віруси "закінчити життя самогубством"

Учені знайшли ліки від застуди, грипу, ВІЛ та майже всіх інших відомих вірусів. Таблетки діють за принципом, який змушує віруси "закінчити життя самогубством".

Ліки було створено в лабораторії і вони мають назву DRACO. Ліки також можуть захищати від риновірусів, які призводять до застуди в дітей і дорослих, поліомієліту, кишкових бактерій, лихоманки, краснухи, герпесу й навіть сказу.

Планується, що ліки з'являться в аптеках протягом десяти років.

Науковий співробітник Майк Райдер прокоментував відкриття: "Створення цього антибіотику - революція в лікуванні вірусних інфекцій. Адже досі існує не так багато протівірусних препаратів".

Доктор Райдер з Массачусетського технологічного інституту в США під час виготовлення ліків використовував природний захист клітин від інфекції.

Автор: Фото: The Daily Mail
 
Коли вірус вражає тіло, він охоплює клітини та намагається зробити якнайбільше власних копій. У процесі "копіювання" створюються довгі двоспіральні нитки РНК. Клітини зазвичай захищаються, виробляючи протеїни, що фіксуються на РНК і не дають змоги вірусу розмножуватись. Але багато вірусів уміють обходити цю захисну систему.

Тоді вчені використали природний процес апоптоз, при якому хворі клітини закінчують життя самогубством. Препарат приєднується до кліток з двоспіральною РНК, зупиняючи інфекцію та вбиваючи клітини, щоб покінчити з інфекцією остаточно. При цьому здорові клітини залишаються неушкодженими.

Британські експерти сказали, що це дуже потужний прорив у медицині, але потрібно ще довго випробовувати препарат, перш, ніж він стане доступним і безпечним для вживання людьми.

Зараз ви читаєте новину «Нові ліки примушують віруси "закінчити життя самогубством"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути