пʼятниця, 26 серпня 2011 16:17

Вразливість до вірусів грипу передається генетично

Вразливість до вірусів грипу передається генетично

Учені з'ясували, що деякі люди просто не можуть протистояти грипу. Адже це в них закладено генетично, пише The Daily Mail.

Дослідження групи з 17 британських добровольців показало: деякі люди генетично схильні до захворювання, а комусь вдається обійти його стороною. Дане відкриття дає надію на створення нових методик лікування.

Треба сказати, що всі добровольці, які брали участь в експерименті, були зовні здорові, але заражені вірусом грипу. Учені слідкували за тим, як у них розвивається хвороба протягом п'яти днів. У результаті дев'ять осіб захворіли, а в решти симптоми хвороби не фіксувались. Використовуючи технологію, яка застосовується в супутниковій зйомці, вчені досліджували гени учасників кожні вісім годин, беручи за основу зразки крові.

У тих, хто захворів, розвинулось гостре запалення за 36 годин ще до того часу, як симптоми дали про себе знати. До того ж, у них складалась певна картина в геномі. А ось у людей, що протистоять грипу, генетична картина повністю відрізнялась. Фахівці назвали це "антистресовою відповіддю", яка свідчить про те, що тіло активно бореться з вірусом.

За словами професора Пітера Оупеншоуа з Центру респіраторних інфекцій при Королівському коледжі, дане відкриття дозволить виявляти грип на ранній стадії розвитку. Це буде особливо корисно при пандемії. Також аналогічний підхід можна використовувати для виявлення вірусу Ебола.

Зараз ви читаєте новину «Вразливість до вірусів грипу передається генетично». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути