субота, 09 січня 2010 11:39

Морози та снігопади паралізували Європу

До Європи прийшла справжня зима, що не стільки радує, скільки лякає жителів континенту. На півдні Франції товщина сніжного покриву досягла 50 сантиметрів. Великі шосе закриті для руху вантажівок, на трасах скупчуються багатогодинні затори. Швидкісні експреси ходять із запізненням практично на всій території країни.

Снігопад і холоди призвели до нових неполадок на лінії Париж-Лондон. Половина поїздів "Евростар" залишилися в депо. Повністю рух пасажирських потягів буде відновлений, як очікується, тільки в неділю.

Понад 250 пасажирів потягу на лінії Париж-Брюссель-Лондон через поломки, викликані снігопадом, провели дві години в тунелі під Ла-Маншем перш, ніж состав відбуксирували на поверхню.

В околицях міста Арль на півдні країни негода пошкодила лінії електропередачі. В результаті 15 тисяч осіб залишаються без світла.

Морозно і сніжно у Великій Британії. Жертвами холодної зими тут стали більше 20 людей. Снігопади і обледеніння дороги сталі причиною поломки автобусів, машин і зупинки поїздів.

У п"ятницю вдень десятки вантажівок скупчилися на швейцарсько-італійському кордоні. Через снігопад рух тунелем Готтард у бік Італії був закритий на декілька годин.

Тим часом південь Іспанії охоплений повенями, причиною яких стали проливні дощі. Навпаки, на півночі країни у низці регіонів оголошені штормові попередження. Тут очікують на потужні снігопади і зниження температури.

Розливи річок і повені зареєстровані на півночі Албанії. Тут затоплено більше двох тисяч житлових будинків і споруд. За два дні евакуювали близько чотирьох тисяч осіб, які опинилися в зоні лиха.

Рекордні морози фіксуються в Скандинавії, де стовпчик термометра показує в районі мінус 40 градусів. До температурного рекорду вже підійшла Швеція.

Приблизно та ж картина спостерігається в Норвегії. В Осло обмежений рух автобусів через те, що масло в двигунах замерзло.

За матеріалами euronews

Фото AFP, Reuters
Зараз ви читаєте новину «Морози та снігопади паралізували Європу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути