четвер, 21 листопада 2019 13:15

"Молочний Альянс" готовий припинити співпрацю з телеканалом ZIK під загрозою бойкоту

"Молочний Альянс" готовий припинити співпрацю з телеканалом ZIK під загрозою бойкоту

Один з найбільших українських виробників молочної продукції компанія "Молочний Альянс" готова згорнути співпрацю і припинити рекламувати свою продукцію на телеканалі ZIК.

Це стало реакцією на пікетування офісу компанії проукраїнськими активістами, що закликали бойкотувати товари, що рекламуються на телеканалах 112, NewsОne, Zik, які входять в холдинг "Новини", що формально належить нардепу від ОПЗЖ Тарасу Козаку, а реальним власником якого називають політика Віктора Медведчука, передає Delo.ua.

20 листопада активісти прийшли до офісу "Молочного Альянсу" з плакатами "Вбивча рекла-ма", "Не фінансуй російську пропаганду на каналах Медведчука", "Бойкот спонсорам Путіна і Медведчука", а також макетами продуктів — сиру і пакету молока, на яких було написано "Допомагаю пропаганді агресора". Пікетувальники передали адміністрації "Молочного Аль-янсу" лист-звернення з вимогою переглянути формат співпраці з холдингом "Новини", в який входять вказані телеканали.

Представники компанії оперативно відреагували на звернення. Як пояснила представник "Молочного Альянсу", на момент укладення договору про рекламу на початку року, телека-нал ZIK належав іншим власникам (угода купівлі активу нардепом від ОПЗЖ Тарасом Коза-ком дійсно закрилася тільки влітку 2019), і тоді на каналі працювала група журналістів, яка боролася проти російської агресії. З огляду на зміни редакційної політики компанія прийняла рішення виключити телеканал ZIK з переліку майданчиків, на яких будуть розміщуватися рекламні кампанії брендом Групи. "Молочний Альянс - українська компанія, яка вітає здоро-вий патріотизм і не підтримує і не має наміру підтримувати російську пропаганду", - заявила представник "Молочного Альянсу".

На цьому тижні почався загальнонаціональний бойкот продукції компаній, в тому числі міжнародних, які продовжують розміщувати рекламу на телеканалах з антиукраїнською позицією. Заклик до бойкоту поширюється під хештегом # Вбивчареклама # медведчукза-мовчи і набрав вже кілька сотень репостів. Повний список брендів, помічених у співпраці з холдингом "Новини", за посиланням.

Зараз ви читаєте новину «"Молочний Альянс" готовий припинити співпрацю з телеканалом ZIK під загрозою бойкоту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути