вівторок, 22 лютого 2011 16:07

Могильов звільнив кожного третього міліцейського начальника

Могильов звільнив кожного третього міліцейського начальника

Протягом січня-лютого штат центрального апарату Міністерства внутрішніх справ скорочений на 30% з метою оптимізації роботи відомства.

Про це начальник Департаменту кадрового забезпечення МВС України Юрій Казанський повідомив сьогодні на брифінгу у Києві.

Казанський зауважив, що з 3900 співробітників центрального апарату у результаті скорочення залишається 2 тис. 678. За його словами, частину співробітників звільнено у зв'язку з досягненням пенсійного віку, ще одна частина звільнена за скороченням посад, деяким співробітникам запропоновані інші посади у відомстві.

Також Казанський повідомив, що протягом першого кварталу цього року на 30% будуть скорочені штати регіональних апаратів органів внутрішніх справ.

У той же час Казанський зазначив, що скорочення не стосуватиметься співробітників ППС, дільничних інспекторів та працівників карного розшуку.

За його словами, скорочення чисельності особового складу міліції дозволить підвищити заробітну плату тим співробітникам, які залишаться працювати, а оптимізація роботи дозволить скоротити на 40% генеральські посади, тобто з і 100 генеральських посад залишиться 60.

Також начальник департаменту повідомив, що цього року у зв'язку проведенням пенсійної реформи із міліції призупинився масовий відтік кадрів, який спостерігався наприкінці минулого року.

Нагадаємо, Міністерство внутрішніх справ України також має намір скоротити державне замовлення у відомчі ВНЗ у більш ніж у 2,5 рази. При цьому, у жіночому правозахисному центрі "Ла Страда-Україна" повідомили, що Кабмін видав дискримінаційне розпорядження, згідно з яким цього року до вищих навчальних закладів МВС не зможуть вступати дівчата.

Зараз ви читаєте новину «Могильов звільнив кожного третього міліцейського начальника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути