вівторок, 22 червня 2010 16:49

Могильов сподівається, що викрадена у Києві студентка ще жива

Могильов сподівається, що викрадена у Києві студентка ще жива

Міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов сподівається, що викрадена 28 травня студента Київського інституту міжнародних відносин (КІМВ) жива.

"Я сподіваюся, що так", - сказав він у вівторок на прес-конференції в Києві, відповідаючи на питання про те, чи є інформація про те, чи жива викрадена дівчина, повідомляє Интерфакс-Украина

За словами А.Могильова, у даній справі "проводиться весь комплекс необхідних заходів".

Міністр підкреслив, що будь-яке просочування інформації може пошкодити проведенню розслідування.

"Боюся, що будь-які слова можуть заподіяти якусь шкоду. Якщо я від джерел озвучуватиму інформацію, я обіллю брудом всю країну", - відзначив він. Зокрема, А.Могильов категорично відмовився на користь слідства і родичів викраденої дівчини говорити, чи поступало в адресу родичів викраденої SMS-повідомлення з вимогою викупу.

Як повідомило джерело в міліції газеті Сегодня, сім"я викраденої майже місяць тому в Києві студентки КІМВ Ірини Лазаренко отримала два SMS, в яких невідомі вимагають заплатити викуп.

"До цього на родичів від викрадачів ніхто не виходив. У цих SMS текст:" Коли будеш платити гроші?", Але немає інформації, про яку суму йдеться. Це насторожує. Ми досі не бачимо чітких мотивів злочину. Важко сказати, що саме зараз відбувається із заручницею. Ми не відкидаємо, що її викрадення - спосіб в чомусь вплинути на батька, адже він держчиновник", - повідомило джерело.

Водночас, офіційно в правоохоронних органах цю інформацію не підтверджують, але й не спростовують. "Ірину поки не знайдено", - заявив начальник прес-служби столичного главку Володимир Поліщук.

У сім"ї Ірини спілкуватися з пресою досі не хочуть. Раніше батько дівчини, чиновник Мінвуглепрому Сергій Лазаренко, нарікав на нерозторопність правоохоронців, які занадто повільно шукають його дочку, яка "можливо, лежить десь у підвалі...".

Нагадаємо, на початку червня правоохоронці знайшли покинутий білий мікроавтобус Opel Vivaro. За всіма зовнішніми ознаками це саме той автобус, на якому відвезли студентку КІМВ Ірину Лазаренко.

Столична міліція веде пошуки 22-річної студентки Київського інституту міжнародних відносин Ірини Лазаренко, яку 28 травня викрали невідомі біля будівлі інституту. Батько дівчини, співробітник Мінвуглепрому Сергій Лазаренко каже, що нічого не знає про причини викрадення дочки. За даними міліції, ключовою версією цього злочину зараз вважається викрадення з метою викупу, але станом на вечір вівторка викрадачі, за даними оперативників, жодних вимог не висували. Розглядається також версія невирішених особистих конфліктів.

Як повідомлялося раніше, 28 травня в Києві на вулиці Мельникова невідомі викрали 22-річну студентку п"ятого курсу Інституту міжнародних відносин (КІМВ) Ірину Лазаренко. На сайті КІМВ розміщена інформація про зникнення Ірини. За достовірну інформацію про її місцеперебування обіцяно винагороду. За фактом викрадення студентки Ірини Лазаренко порушено кримінальну справу і заведено розшукову справу.

Зараз ви читаєте новину «Могильов сподівається, що викрадена у Києві студентка ще жива». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути