Ексклюзиви
четвер, 16 грудня 2010 13:03

Могильов не розуміє чому його "орли" виходять на пенсію в 35 років

Могильов не розуміє чому його "орли" виходять на пенсію в 35 років

Міністерство внутрішніх справ України планує скоротити кількість відомчих навчальних закладів та змінити програми навчання студентів. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції глава МВС Анатолій Могильов.

Урядовець зазначив, що в ході реформування Міністерства внутрішніх справ в першу чергу необхідно реформувати систему освіти.

"Ми вважаємо за необхідне реформувати систему відомчої освіти в міліції. Зараз вона дуже велика, невиправдано роздута. Ми маємо 16 навчальних закладів - це дуже багато", - підкреслив він.

За словами глави МВС, велика кількість фахівців, які випускаються з цих вузів, потім виявляються незатребуваними в міліції.

"З огляду на це, на наступний рік ми скорочуємо набір осіб в наші навчальні заклади, змінюємо програми навчання і вводимо таке правило: особи, що надійшли в наші навчальні заклади, протягом навчання обов'язково будуть проходити строкову службу у Внутрішніх військах України", - пояснив він.

Що стосується зміни програм навчання, Могильов зазначив, що планується перейти від спеціальності "правознавство" до спеціальності "правоохоронна діяльність".

"Я вважаю, що такі підходи дозволять в якійсь мірі відсікти осіб, які потрапляють випадково в міліцію, і підвищити рівень тих людей, які працюють у МВС", - додав він.

Міністр також вважає неправильним, коли співробітники виходять на пенсію в 35-37 років.

Могильов зазначив, що якщо пенсійний вік для співробітників органів внутрішніх справ і буде підвищуватися, то це буде відбуватися поетапно, протягом декількох років.

"У цілому я вважаю не дуже правильно, коли окремі співробітники вже в 35-37 років мають право на пенсію, це ненормально. Вони ще не виснажені настільки", - підкреслив міністр.

На думку глави МВС, ранній відхід співробітників на пенсію не гарантує їм високого соціального захисту. Могильов наголосив, що пенсійна реформа не націлена на погіршення соціальних стандартів співробітників ОВС.

Ліга

Зараз ви читаєте новину «Могильов не розуміє чому його "орли" виходять на пенсію в 35 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути