середа, 15 грудня 2010 13:55

Могильов нарешті зацікавився конфліктом навколо Найема

Могильов нарешті зацікавився конфліктом навколо Найема

Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов доручив встановити і доповісти йому всі деталі інциденту з журналістом Мустафою Найемом.

Про це заявив радник міністра Костянтин Стогній, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"Міністр доручив підготувати і доповісти йому докладну довідку щодо цього інциденту, провести службову перевірку", - підкреслив Стогній. За його словами, міліції потрібно ще отримати свідоцтва Найема.

"Я розмовляв з Мустафою. Він вчора мав давати свідчення, але не зміг цього зробити. Обіцяв сьогодні о 14:15 бути в київському Главку міліції, де його буде опитувати інспекція з особового складу, яка проводить розслідування", - зазначив Стогній.

"Коли опитають Мустафу, коли зіставлять всі дані, будемо робити висновки. Але поки ситуація патова. Троє беркутівців кажуть, що все було коректно і красиво, а два журналісти кажуть, що було погано. Бажано знайти ще якісь свідчення", - заявив він.

"Зараз подивляться відеокамери. Може, це щось прояснить додатково. Але поки говорити про те, що там насправді сталося, рано. Хоча за всією інформацією, яка є на даний момент, інцидент абсолютно той, який в нормальному житті не повинен був мати місце", - зазначив Стогній.

Він підкреслив, що "звільняти співробітників "Беркуту" до завершення службової перевірки не будуть точно".

"Мустафа у своїх коментарях пише, що, коли його співробітники міліції попросили пред'явити документи, він почав показувати документи, але, виходячи з його розповіді, зробив це неякісно, мигцем показавши документ", - заявив радник міністра.

"Як співробітник міліції може звірити документ, звірити фотографію в темряві, якщо людина якісно не показала посвідчення? Якщо людина відмовляється, міліція зобов'язана встановити його особу", - сказав він.

"Співробітник міліції несе кримінальну відповідальність за бездіяльність. А якщо якийсь злочинець у районі? Міліція показала свої документи, покажи і ти свої якісно", - зазначив Стогній.

"У даному випадку Мустафа відмовився якісно показувати документи. Тому його доставили у відділення", - сказав він.

При цьому, за словами радника глави МВС, люди не зобов'язані носити з собою документи.

"Але тоді людина повинна запропонувати варіант можливості встановити свою особу. Якщо можливостей встановити особу немає, міліція зобов'язана доставити людину у відділення і встановити його особу. Мало що?", - сказав Стогній.

Нагадаємо, у понеділок, 13 грудня, в Найєма співробітники "Беркута" вирішили перевірити документи нібито через його неслов'янську зовнішність.

Журналіста доставили у Подільське РУВС, однак після втручання керівництва міліції відпустили.

У міліції повідомили, що вже вибачилися перед Найємом.

Зараз ви читаєте новину «Могильов нарешті зацікавився конфліктом навколо Найема». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути