Ексклюзиви
середа, 06 жовтня 2010 09:14

Могильов накупив автівок на майже 56 мільйонів

Могильов накупив автівок на майже 56 мільйонів

Міністерство внутрішніх справ України за підсумками низки проведених тендерів купує легкові і комерційні автомобілі спеціального призначення (більше 700 од.) майже на 56 млн. грн.

Згідно з публікаціями у Віснику державних закупівель, зокрема, переможцями тендеру на постачання 478 од. автомобілів ВАЗ-2107 визнані ТОВ Український автомобільний холдинг (входить в корпорацію Богдан) і філія Автоцентр на Теремках корпорації УкрАВТО.

Обидва переможці поставлять на адресу МВС по 239 автомобілів ВАЗ-2107, при цьому суми договорів підписаних 15 вересня, складають по 11,938 млн. грн. кожен.

Крім того, автосервісна філія Бліц Авто (Київ, входить в УкрАВТО) поставить МВС 141 автомобіль Lanos. Сума договору, підписаного 10 вересня - більше 11,7 млн. грн.

Окрім цього, переможцем тендеру на постачання міністерству 12 спецавтомобілів Toyota Camry визнана компанія ВіДі Автострада (входить до групи ВіДі), сума договору з якою склала 5,315 млн. грн.

ТОВ Укравтохолдинг також поставить на адресу МВС 15 мікроавтобусів спецпризначення Hyundai Н1 на 3,9 млн. грн. (договір підписаний 10 вересня), а Торговий дім Автоцентр Харків (Харківська обл., входить до Групи компаній АІС) - 46 мікроавтобусів ГАЗ-322132 на 6,47 млн. грн., 19 автомобілів Ssang Yong Actyon на 3,937 млн. грн. і один автомобіль меддопомоги на базі Газелі на 0,16 млн. грн.

Міністерство також визнало переможцем конкурсу на постачання одного асенізаційного автомобіля на базі ГАЗ -3309 на суму 0,193 млн. грн. компанію Спецкомтехніка (Київ).

У свою чергу, Українська народна партія закликає Головне контрольно-ревізійне управління перевірити законність закупівлі автомобілів Міністерством внутрішніх справ.

З таким зверненням до КРУ виступив член центрального проводу УНП Борис Кушнірук. За його словами, МВС купило 12 автомобілів Toyota Camry у підприємства ВіДі Автострада за 5 315 040 гривень, за ціною близько 440 тис. гривень за один автомобіль, проте, за інформацією Кушнірука, в автосалонах найдорожчий варіант цього автомобіля коштує 390 тис. гривень.

На думку політика, керівництво МВС не лише ігнорує розпорядження прем'єр-міністра Миколи Азарова про економію коштів державними органами на закупівлі дорогих автомобілів, але і купує автомобілі за завищеними цінами.

Як повідомлялося, раніше депутат Ради від блоку Наша Україна - Народна самооборона Геннадій Москаль звернувся до Азарова і генерального прокурора Олександра Медведька із запитами, в яких просив доручити КРУ перевірити законність покупки управлінням ДАІ Київської області автомобіля Cadillac Escalade, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Могильов накупив автівок на майже 56 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути