пʼятниця, 14 жовтня 2011 13:34

"Мода українців - це окрема субкультура - "український смак" "- дизайнер Залевський
14

Відкриття експозиції "Межі тіла" в рамках Ukrainian Fashion Week
Фото: Фото: Наталія ЧУБЕНКО
Відкриття експозиції "Межі тіла" в рамках Ukrainian Fashion Week
Дівчата хостес на Ukrainian Fashion Week
Дівчата хостес на Ukrainian Fashion Week
Ірина Данилевська, керівник проекту "Межі тіла" в рамках Ukrainian Fashion Week

Свої перші роботи у фешн-індустрії представили українські дизайнери на експозиції "Межі тіла", що проходить у рамках Українського Тижня Моди з 13 по 17 жовтня в "Мистецькому Арсеналі". Виставка вітчизняних дизайнерів присвячена 20-ти рокам моди незалежної України, це — своєрідний музей історії незалежної української моди.

Відвідувачів та гостей виставки зустрічали дівчата хостес на інвалідних візках. За словами організаторів, це новинка цього сезону мод — привернення уваги до соціальних проблем, адже гасло осіннього Ukrainian Fashion Week: "Мода аполітична, але не асоціальна".

"Ми отримали запрошення попрацювати на Тижні Моди від Національної асамблеї інвалідів, - розповідає Марія Нікітіна, одна з хостес. - Сьогодні будемо презентувати вироби відомих українських дизайнерів до Євро-2012 — кеди. Робота не складна, навіть весела. Отримали багато нових вражень. Сподіваємось, що наступні дні будуть такими ж цікавими".

За годину до першого показу колекцій на подіумі до виходу готувались моделі. Журналістів та відвідувачів близько до подіуму не пускали. "За кулісами" бігали напівроздягнені моделі та метушились дизайнери.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На відкриття Тижня моди дружина Кахи Каладзе прийшла з вишнями на голові

На великому екрані з тканини перед показом демонструвалась реклама модних колекцій. Поряд з виставками одягу готувався аукціон та була виставка автомобілів. Для відвідувачів Тижня Моди працювала Fashion-кав'ярня. Також гостей розважали міми, які пропонували безкоштовну косметичну продукцію.

"Ukrainian Fashion Week — це не тільки одяг. Адже існує мода на думки, на стиль життя. Осінній Тиждень Моди - такий, який є в усьому світі: Мілані, Парижі, Лондоні. Він - соціальний, змушує задуматись над нагальними проблемами нашого суспільства. У кожному сезоні є щось нове. Так, на цьому Fashion Week ми акредитували активних блогерів та взяли у волонтери дівчат на інвалідних візочках", - прокоментувала керівник проекту "Межі тіла" Ірина Данилевська.

На експозиції "Межі тіла" були представлені роботи Оксани Караванської, Олексія Залевського, Сержа Смоліна, Лілії Пустовіт, Едуарда Насирова та інших українських дизайнерів.

"Якби не було цього плаття, то не було б мого бренду, - показує на чорну сукню з бокалами дизайнер Олексій Залевський. - Я її намалював для конкурсу в 1994 році, а після презентації всі чомусь почали мене вважати метром моди. Потім була друга та третя колекції, а згодом все-таки довелось навчатись майстерності — і от тепер маємо торгову марку. Щодо модного смаку українців, то це — окрема субкультура, яка називається "український смак", хоча в останні роки люди вже більше почали цікавитись модними тенденціями та стежити за новинками в фешн-індустрії".

Зараз ви читаєте новину «"Мода українців - це окрема субкультура - "український смак" "- дизайнер Залевський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути