четвер, 25 лютого 2010 16:35

МНС роздавало нагороди "Героям - рятувальникам року"

МНС роздавало нагороди "Героям - рятувальникам року"

23 лютого у Міністерстві з питань надзвичайних ситуацій вручали нагороди лауреатам акції "Герой-рятувальник року-2009". Дарували телевізори, мобільні телефони і мікрохвильові печі.

Наймолодшій лауреатці Анні Войцеховській із селища Глоби Ковельського району на Волині - 7 років. Вона витягла із води свою подругу 7-річну Ірину Коренгу. Аня подала подружці санчата. А коли та вхопилася, почала їх тягти на берег.

17-річна студентка Світлана Мейта із Луцька витягла із охопленої полум"ям квартиру свою сусідку 48-річну Ірину. Від диму жінка втратила орієнтацію і не могла самотужки вийти із квартири.

10-класник із Дніпропетровщини Сергій Педенко врятував 9-річного хлопчика, який провалився під кригу.

Донеччанин Дмитро Казаков, 21 рік, врятував дівчинку, яка почала тонути. Дмитро витяг її на берег, почав робити штучне дихання і непрямий масаж серця. Не дочекавшись "швидкої", 2 км. ніс дівчинку на руках до лікарні.

27-річний водій Малинського Сергій Сичевський витягнув з палаючого будинку 3 малолітніх дітей. Скільки ж дітей врятував під час пожежі і Василь Галай із Закарпаття.

Олександр Туровець, 31 рік, із міста Біла Церква на річці Рось врятував чоловіка, який провалився під кригу.

Учень 9 класу Ігор Атаманюк врятував 7-річну Наталку Слободян. На березі дівчинка залізла до човна, який раптово почав відпливати від берега. За 15 м. Човен перевернувся і дівчинка почала тонути.

33-річний Олександр Сердюк із міста Ізюм Харківської обл. витягнув із криниці 120-кілограмову жінку. Жінка 8 годин просиділи у холодній воді. Лікарі діагностували у неї переохолодження, струс мозку та численні забої.

Черкащанин Андрій Лисинчук вивів із палаючої кімнати гуртожитку 3 -річного хлопчика.

Курсант Вінницького професійного училища 12 -річний Богдан Нагорний врятував півторарічного малюка, який подавився шматком яблука. Мати хлопчика не знала, що робити. До кімнати забіг Богдан. Він ухопив хлопчика за ноги і почав трусити. Шматок вилетів із рота малого.

Буковинець Анатолій Жураківський, 13 років, врятував життя хлопчику, який тонув у річці Черемош. Течія підхопила хлопчика і понесла вниз за течією. Анатолій не роздумуючи кинувся у річку. Він витяг потопаючого, а на березі надав йому першу допомогу.

Петро Головач із Чернігова витяг чоловіка із охопленої вогнем квартири. За допомогою драбини він виліз на 5 поверх. Через балкон виніс потерпілого.

Зараз ви читаєте новину «МНС роздавало нагороди "Героям - рятувальникам року"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути