Ексклюзиви
неділя, 01 листопада 2020 19:19

Мітинг біля КС, вбивства у Франції, Гелловін — найяскравіші фото тижня
11

Тиждень, що минає, був багатим на події в Україні та світі. Gazeta.ua пропонує згадати найцікавіші з них, переглянувши підбірку фото.

Українці мітингували біля Конституційного суду в Києві 30 жовтня. Вимагали, аби судді збирали валізи та відправлялися у російський Ростов. Хвилю невдоволення у людей викликала постанова КС про відміну статті 366-1 Кримінального кодексу. Рішенням були скасовані електронні декларації, повноваження Національного агентства з питань запобігання корупції на повну перевірку і моніторинг способу життя чиновників. Знята відповідальність за незаконне збагачення, недостовірне декларування активів та їх конфіскація, якщо набуті корупційним шляхом.

Автор: УНІАН
 

Зображення селища Сиротине на Луганщині з'явилося у мережі 29 жовтня — за чотири тижні після початку масштабних пожеж в області. На кадрах видно, що вогонь вщент зруйнував частину населеного пункту. В Новоайдарському, Станично-Луганському та Сіверськодонецькому районах Луганської області, спалахнуло у ніч на 1 жовтня, після обстрілів російськими бойовиками лісів і сухої трави. Пожежі гасили два тижні.

Автор: Getty Images
 

Французькі правоохоронці охороняють вулиці біля церкви Нотр-Дам у Ніцці 29 жовтня. Цього дня біля храму чоловік напав на перехожих: відрубав голову жінці та вбив ще двох людей. Злочинця затримали.

Автор: REUTERS
 

У Національному музеї Голодомору-геноциду 28 жовтня презентували проєкт "Голодомор: мозаїка історії". Базується на розповідях 120 свідків геноциду. Їх історії у 9 областях збирали працівники Музею та активісти проєкту Ukraїner.

Автор: Getty Images
 

Білі прапори, які показують, скільки американців померли від коронавірусу, розмістили на поліцейському майданчику округу Колумбія у Вашингтоні 28 жовтня.

Автор: Getty Images
 

27 жовтня у Галицькому суді Львова розпочалося і відразу завершилося перше підготовче засідання за позовом президента Володимира Зеленського у справі нардепа від "Європейської солідарності" Софії Федини і волонтерки Марусі Звіробій. Підтримати їх прийшли десятки людей. Засідання припинили, бо юристи обвинувачених подали заяву про відвід судді Ірини Волоско. Клопотання буде розглянуте 10 листопада.

Наприкінці жовтня 2019-го Софія Федина і Маруся Звіробій записали відео, де різко відреагували на розмову Володимира Зеленського із добровольцями у місті Золоте на Луганщині. Нині їх звинувачують у погрозах президентові.

Автор: Валерій ШМАКОВ
 


У київському зоопарку на честь Гелловіна слона пригостили гарбузом. Такі ласощі отримали й інші звірі.

Автор: REUTERS
 

Члени окружних виборчих комісій сидять у міськраді Запоріжжя 26 жовтня. Із ночі чекають своєї черги, аби здати протоколи із дільниць. Подібні натовпи були у більшості обласних центрів. Люди подовгу чекали можливості відзвітувати у своїх Територіальних виборчих комісіях.

Автор: Getty Images
 

Жителі Ганноверу підготувалися до відзначення Гелловіну. Його традиційно святкували 31 жовтня-1 листопада.

Автор: Getty Images
 

У Польщі продовжують протестувати проти рішення Конституційного трибуналу 22 жовтня, який заборонив аборти. Їх дозволили проводити лише у випадках зґвалтування, інцесту або коли здоров'ю матері загрожує небезпека.

Автор: Getty Images
 

Містечко Лланрвст в Уельсі затопила річка Конві. Влада радить людям не виходити на вулиці без потреби. Найближчими днями в Уельсі очікується штормова погода.

Автор: Getty Images
 
Зараз ви читаєте новину «Мітинг біля КС, вбивства у Франції, Гелловін — найяскравіші фото тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути