середа, 03 серпня 2011 17:43

Мисливці погрожували нардепам-"губошльопам" рушницями
12

Фото: Фото: Андрій Шматов

Під будівлею уряду відбулася акція протесту мисливців. Вони обурені переносом сезону полювання з середини серпня на вересень і впевнені, що їм навмисне заборонили полювати депутати й міністри.

"Шахтарі стояли під Кабміном із касками, а ми прийдемо з рушницями", – заявляв напередодні головний мисливствознавець Черкаської області Петро Мороз. Він організовував виїзд черкаських мисливців під стіни Кабінету Міністрів. Щоправда зброї сьогодні ніхто не мав.

"Кабінет Міністрів і техногенна комісія при Черкаській облдержадміністрації вирішили, що полювати зараз небезпечно. Мовляв, у лісах високий 4-5 ступінь пожежної безпеки, – сказав голова товариства мисливців і рибалок Тальнівського району Іван Решетник. – Тальнівський район заливають дощі. Комбайни не можуть вийти в поле. Орендарі полів безсовісно палять стерню і їм за це нічого не буває. Рибалки на берегах розводять багаття й варять юшку. Ніхто ніякої пожежі не спричинив. А от мисливцям полювати не можна".

У Черкаському Гідрометеоцентрі стверджують, що небезпеки не існує.

"У більшості районів області встановлено другий рівень пожежної небезпеки. Всього буває 5 рівнів, – зазначив метеоролог Віктор Закорчевний. – Другий – дуже низький. Найвищий – п'ятий. Біля Черкас встановлено третій рівень. Якщо випадає 3 міліметри опадів, рівень понижується до нульового. Тому підстав для заборони зараз немає. Однак ситуація може змінитися".

Мисливці впевнені, що причина заборони – надумана.

"Зараз в Україні депутатські канікули. Всі мажори роз'їхалися на моря й океани, – обурюється мисливець Володимир Терновий. – Вони бояться, що без них мисливці виб'ють усю дичину. Тому другий рік поспіль переносять початок полювання на вересень, коли в них закінчуються депутатські канікули. А рядовим мисливцям полювати зась. Для них придумали пожежну небезпеку".

"Не може бути такого, щоб заради чотирьох сотень губошльопів страждали 300 тисяч мисливців", – обурився голова обласного товариства мисливців і рибалок Анатолій Окіпняк.

У Київ приїхали чотири автобуси з мисливцями: по одному із Золотоноші й Звенигородки, два – з Черкас.

Законом дозволено полювати на пернату дичину із 1 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Мисливці погрожували нардепам-"губошльопам" рушницями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути