пʼятниця, 25 січня 2019 15:26

"Світ має розділяти наші пріоритети" - експерт підсумував результати форуму у Давосі

"Світ має розділяти наші пріоритети" - експерт підсумував результати форуму у Давосі
Глава України Петро Порошенко зустрівся в Давосі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард та президентом Литви Далєю Грібаускайтє. Обговорювали реформи, агресію Росії в Азовському морі та енергетичні питання. Фото: Новое Время

Україна добре проявила себе на форумі у Давосі, але наші кандидати у президенти не змогли втриматись від взаємних звинувачень.

Про це в коментарі для Gazeta.ua говорить експерт із міжнародних відносин Сергій Таран.

"Економічний форум у Давосі - це не засідання уряду чи парламенту. Це не зібрання політичної комісії, де обов'язково треба прийняти якісь рішення. Давос - це місце, де представники міжнародного політикуму та бізнесу можуть донести один до одного свої думки. Україна проявила себе добре на форумі у Давосі. Наші представники піднімали важливі для нашої держави питання. Треба, аби світ розумів і розділяв наші пріоритети. Наприклад, питання безпеки та корупції, які є сьогодні дуже для нас важливим.

Дуже добре, що Петро Порошенко акцентував на них увагу. Також позитивом є те, що президент зустрівся з канцлером Німеччини й обговорив із нею безпекові питання та перспективи миротворчої місії. Для нас важливо підкреслювати, що без припинення війни та повернення анексованих територій Україні буде важко досягти економічного успіху. Але було б дуже наївно думати, що форум у Давосі - це місце, де реально можна вирішити щось. Це просто майданчик для обміну думками. Немає жодних гарантій, що зустрічі, що були на форумі, матимуть якісь суттєві наслідки", - вважає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гриценко відвернувся від Порошенка, а Тимошенко під час його виступу смакувала йогурт: у Давосі зійшлися ТОП-політики України

На його думку, економічний форум міг бути і більш вдалим для нашої держави.

"До Швейцарії не приїхали лідери низки країн, співпраця з якими для нас дуже важлива. У першу чергу, це Сполучені Штати, Франція та Велика Британія. Для українських представників було б великим позитивом, якби вони могли поспілкуватися з лідерами цих країн. Особливо з Дональдом Трампом. Адже Америка є важливим партнером України у протистоянні зовнішній агресії.

Для української делегації на подібних заходах треба чітко та консолідовано доносити до світу свої позиції, а не нападати один на одного.

Під час "Українського сніданку" наші політики мали б звертати увагу на проблеми та пропонувати шлях для їхнього вирішення. Але вони вирішили використати можливість виступу ще й для політичної агітації та взаємних обвинувачень, що виглядало не дуже добре", - додає Сергій Таран.

У швейцарському курортному місті Давос пройшов Всесвітній економічний форум. Тривав він з 22 по 25 січня. Відбулися понад 300 заходів, у яких брали участь близько 3 тис. гостей. Серед них — лідери 60 держав.

Зараз ви читаєте новину «"Світ має розділяти наші пріоритети" - експерт підсумував результати форуму у Давосі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути