пʼятниця, 15 листопада 2013 09:50

МОЗ закупило вакцини за 8 мільйонів у офшорних компаній

МОЗ закупило вакцини за 8 мільйонів у офшорних компаній
Фото: dt.ua

Міністерство охорони здоров'я України з 16 жовтня по 5 листопада за результатами тендерів уклало угоди на постачання лікарських препаратів та медичного обладнання на 40,82 млн грн.

Про це повідомляється у " Віснику державних закупівель", передають Наші гроші.

Найбільші підряди на суму 8,91 млн грн отримало ТОВ " Фармекс груп". У нього придбана комбінована вакцина для профілактики кашлюку (ацелюлярна), дифтерії, правця, гемофільної інфекції та поліомієліту (інактивована) по 156 грн за дозу і вакцину для профілактики поліомієліту (інактивована) по 65 грн за дозу. Засновниками "Фармекс груп" є офшори "Андовері ентерпрайзес лімітед" (Сейшельські острови) і "Рамін кемікалс лімітед" (Віргінські острови).

Єдиним конкурентом на цьому тендері було харківське ТОВ " Фармацевтична компанія "Здоров'я" , яка через ланцюжок засновників контролюється офшорами "Гренланд трейдинг лімітед ( Grenland trading limited )" ( Беліз )  та "Ей.Сі. ЕДВАНСТ трансформейшн консалтинг лімітед" (Кіпр). За даними "Наших Грошей", ці компанії входять до групи, яку контролюють бізнесмен Борис Литовський і авторитетний росіянин Ігор Сало.

16 жовтня цього року президент України Віктор Янукович відвідав виробництво "Фармекс груп" у Борисполі. Керівник компанії Геннадій Хорунжий повідомив, що дякуючи домовленостям Януковича з Раулем Кастор, "Фармекс груп" налагодила співробітництво з кубинськими фармацевтами і наступного року почне виробництво імунобіологічних препаратів за кубинськими технологіями.

Зараз ви читаєте новину «МОЗ закупило вакцини за 8 мільйонів у офшорних компаній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути