понеділок, 14 січня 2008 11:53

Минулого року Тибет відвідали 4 мільйони туристів

Минулого року Тибет відвідали 4 мільйони туристів
У 2007 році число туристів, які відвідали Тибет, виросло на 60 відсотків в порівнянні з попереднім роком, пише The Guardian. Як повідомило 13 січня китайське інформаційне агентство Xinhua, Гімалайський район відвідали 4 мільйони туристів, тоді як населення цього регіону складає 2,8 мільйонів чоловік.

"Це перший випадок, коли число туристів перевищило населення району. З одного боку, туристична сфера входить в стратегію китайського розвитку, з іншого боку, такий притік туристів може представляти загрозу для природи Тибету", - заявив журналістам представник організації Free Tibet Campaign Метт Уїттікейс.

У Тибеті минулого року був побудований вже третій пасажирський аеропорт, в туристичному секторі задіяно майже 800 автобусів, в регіоні є залізниця.

За підсумками 2007 року туризм приніс близько 5 мільярдів юанів (700 мільйонів доларів), що на 73 відсотки більше, ніж в 2006 році, але, на думку місцевої влади, туристичний потенціал регіону значно більший, адже провінцію Юньнань на південному кордоні Тибету відвідали вдесятеро більше туристів, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Минулого року Тибет відвідали 4 мільйони туристів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути