середа, 16 липня 2008 16:23

Мінська міліція підозрює у вибухах 4 липня все місто

У Мінську почалися допити населення у зв"язку з вибухами 4 липня, передає "Интерфакс". Опитуватимуть населення співробітники МВС різних підрозділів, зокрема курсанти навчальних закладів МВС.

Як повідомляють агентству жителі проспекту Пушкіна, увечері 15 липня вони спостерігали, як велика кількість людей в міліцейській формі, в основному в званнях від рядового до прапорщика, по двоє здійснювали поквартирне опитування всіх жителів.

Працівники міліції перевіряли документи жителів квартир і цікавилися тим, де вони були й чим займалися в ніч на 4 липня. Крім того, міліціонери цікавилися сферою діяльності жителів квартир, а чоловіків питали, чи проходили ті службу в збройних силах, до якого роду військ належали, чи брали участь у бойових діях і чи були присутні в зонах локальних конфліктів.

Тих осіб, які ствердно відповідали хоч би на одне з двох останніх питань, попереджали, щоб вони були готовими до того, що працівники слідчих органів МВС з ними зв"яжуться ще раз.

За словами співробітників міліції, всіх жителів Мінська заплановано опитати приблизно протягом тижня.

У центрі Мінська 4 липня пізно ввечері під час гала-концерту з нагоди Дня незалежності Білорусі пролунав вибух. Як повідомили в Міністерстві охорони здоров"я Білорусі, в результаті вибуху постраждали близько 50 людей, їх доставлено в різні лікарні.

5 липня прес-секретар білоруського президента Павло Легкий заявив: "Ми не вважаємо, що це був замах на президента. Була просто спроба зіпсувати людям свято. Це - хуліганство, спрямоване проти людей", повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Мінська міліція підозрює у вибухах 4 липня все місто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути