четвер, 29 квітня 2010 10:43

Мінприроди займеться заводами-забруднювачами Запоріжжя

Міністерство охорони навколишнього середовища звернулося з відкритим листом до громадськості Запоріжжя. У документі, текст якого розміщений на офіційному сайті держустанови, йдеться про стурбованість Міністерства вкрай негативною екологічною ситуацією в регіоні та місті.

Відкритий лист з'явилася у відповідь на низку публікацій у ЗМІ, в тому числі, в "Комсомольській правді" (стаття "Криза дала людям можливість дихати", пише "КП" ). У матеріалі головною причиною переважної більшості захворювань жителів Запорізької області названі шкідливі викиди найбільших заводів міста і області.

Міністр охорони навколишнього середовища Віктор Бойко доручив провести масштабні перевірки підприємств, що забруднюють повітря регіону.

"Міністерство охорони навколишнього середовища підтримує стурбованість громадськості міста Запоріжжя існуючої екологічної проблемою забруднення атмосферного повітря міста підприємствами чорної та кольорової металургії, хімічної промисловості та машинобудування, на які припадає приблизно 90% викидів забруднюючих речовин від загального обсягу в цілому по місту Запоріжжя. З метою вирішення питань, пов'язаних з охороною атмосферного повітря, ... Міністр охорони навколишнього середовища Віктор Бойко доручив заступнику Міністра, керівникам структурних підрозділів міністерства, Державної екологічної інспекції терміново організувати відповідні заходи нагляду за діяльністю суб'єктів господарювання, а саме: ВАТ "Запоріжсталь", ВАТ " Запорізький завод феросплавів ", ВАТ," Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат ", ВАТ" Запорізький абразивний комбінат ", ВАТ" Запоріжкокс ", ВАТ" Дніпроспецсталь ", - відзначається у відкритому листі.

Як повідомили в Мінприроди, всіх порушників змусять виконувати вимоги законодавства з охорони атмосферного повітря і дотримуватися встановлених параметрів викидів на підприємствах. Перевірки розпочнуться з "Запоріжсталі" і "Дніпроспецсталі". За результатами аудиту цих підприємств Мінприроди проінформує громадськість міста Запоріжжя про вжиті заходи, спрямовані на поліпшення стану атмосферного повітря.

Зараз ви читаєте новину «Мінприроди займеться заводами-забруднювачами Запоріжжя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути