середа, 02 червня 2010 16:53

Мінприроди хоче забрати у Києва зоопарк

Мінприроди хоче забрати у Києва зоопарк

Міністерство охорони навколишнього природного середовища України створило комісію, яка займається вивченням ситуації із загибеллю тварин у Київському зоопарку. Результати роботи комісії планують озвучити до 15 червня.

Про це розповів заступник начальника Державної заповідної служби Ігор Іваненко на брифінгу в середу, 2 червня.

Він назвав ситуацію, що склалася в столичному зоопарку останнім часом, безпрецедентною, і пояснив, що до складу комісії увійшли провідні фахівці з утримання тварин у неволі і директори українських зоопарків.

Іваненко також не відкидає, що Мінприроди буде наполягати на виведенні Київського і інших зоопарків з підпорядкування міської влади та Міністерства культури і туризму.

"Зоопарк цінний як заповідна територія, на якій міститься унікальний дендрологічний комплекс, рідкісні і звичні для України види тварин, багато з яких занесено до Червоної книги України. Усе це - сфера діяльності Мінприроди", - зазначив заступник голови заповідної служби.

Директор Департаменту природних екосистем та біобезпеки Микола Мовчан зазначив, що зоопарки повинні бути не тільки місцями масового відпочинку, але й виконувати функцію відтворення тваринного і рослинного світу.

Як повідомлялося, 31 травня мер Києва Леонід Черновецький тимчасово відсторонив від виконання обов'язків генерального директора комунального підприємства Київський зоопарк Світлану Берзіну на період розслідування причин загибелі тварин у зоопарку.

Нагадаємо, 26 квітня помер індійський слон на прізвисько Бой, а 26 травня померла верблюдиця Майя. Крім того, 30 травня в столичному зоопарку загинула самка бізона Вія. Співробітники зоопарку заявили, що тварин отруїли невідомі. Крім того, в зоопарку заявляли про спробу невідомих отруїти яків.

Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «Мінприроди хоче забрати у Києва зоопарк ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути