понеділок, 08 жовтня 2012 14:37

Міноборони не пустило військовослужбовців на перепоховання воїнів УПА

У Дрогобичі на міському кладовищі відбулося урочисте перепоховання дев'ятьох вояків УПА, віднайдених неподалік Старого Села Дрогобицького району.

Церемонія перепоховання розпочалась заупокійним богослужінням у старосільській церкві Пресвятої Богородиці. Згодом велелюдна похоронна процесія з почесною вартою ветеранів УПА, у супроводі священиків та молоді фізкультурно-просвітницького товариства "Сокіл", вирушила до Алеї слави, на дрогобицькому міському кладовищі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Царьков: Нам намагаються прищепити думку, що НКВС — це погано

Як інформує прес-служба Львівської облради, на цвинтарі єпископ Самбірсько-Дрогобицький владика Ярослав Приріз за участі священиків Української греко-католицької церкви відслужив чин панахиди за полеглими вояками УПА.

Автор: Фото: vgolos.com.ua
 

У перепохованні також взяли участь голова Львівської обласної ради Олег Панькевич та депутати Святослав Шеремета, Михайло Задорожний, Юрій Зірченко і Тарас Курчик. Після богослужіння відбулося громадське віче, на якому голова облради Олег Панькевич подякував усім, хто взяв участь у перепохованні, а також тим, хто виконав свій християнський обов'язок перед дев'ятьма загиблими повстанцями, допомагаючи знайти їхнє поховання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Юрій Винничук: "Поляки з німцями змовилися обмовляти українців"

"Ми сьогодні гідно вшановуємо тих, хто віддав своє життя за долю України. Вони гинули не на чужій землі, не за чужі інтереси, а за свою землю, за свою мову, за майбутнє великої родини українців. Хай сьогоднішнє й майбутні покоління ніколи не забудуть подвиг цих дев'ятьох повстанців. Розбудовуючи нашу державу, ми мусимо зробити все для того, щоб їхня смерть не була даремною", – сказав Олег Панькевич.

Автор: Фото: vgolos.com.ua
 

Директор комунального підприємства "Доля", депутат Львівської обласної ради Святослав Шеремета у своєму виступі наголосив, що дев'ятеро повстанців загинули геройською смертю зі зброєю в руках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бідних людей зіштовхують між собою мільярдери - експерт

"В останню дорогу наших героїв ми проводжаємо за християнським звичаєм, але, на жаль, без військового оркестру, без сальви, оскільки Міноборони України заборонило участь військовослужбовців місцевої військової частини в похороні повстанців", – сказав депутат.

Зараз ви читаєте новину «Міноборони не пустило військовослужбовців на перепоховання воїнів УПА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

61

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути