субота, 29 вересня 2012 18:15

Бідних людей зіштовхують між собою мільярдери - експерт

Бідних людей зіштовхують між собою мільярдери - експерт
Олег Соскін. Фото: bestpeople.com.ua

Між широкими верствами населенням заходу та сходу непорозумінь немає. Це все бідні люди. Проблеми у них усіх приблизно однакові. 80% населення України на сьогоднішній день є людьми бідними, що на сході, що на заході. Вони позбавлені засобів існування, засобів виробництва. У них майже відібрані останні атрибути приватної власності, тому що ті квартири, які у них є — це майже руїна. Усі перебувають під гнітом правлячої верхівки. Тому класовий інтерес у 90% українців, де б вони не жили, однаковий — скинути владу мільярдерів.

Мільярдери розуміють, що вони ввійшли в антагонічне протиріччя з більшістю населення. Тому вони створюють штучне протиріччя між бідними людьми. А закон про мови — це такий собі закинутий "троянський кінь", який повинен поділити бідних людей. Але люди на сході не розуміють, що в державі, яка називаються Україною, має бути українська мова. 85% населення ідентифікує себе українцями. Мова — це коди. Для українця геномним кодом є українська мова. І якщо ти українець, то повинен розмовляти українською. А якщо ти розмовляєш чужим кодом, російським, значить ти потрапляєш під контроль росіян. Мільярдери, які тримають ЗМІ, не хочуть цього пояснювати, бо їхня мета зіштовхнути бідних людей між собою. У цей час вони будуть далі дерибанити й стануть мультимільярдерами.

В Україні близько 20% населення можна включити в інтелектуальну еліту й середній клас. Їхнє завдання — пояснювати бідним людям із сходу та заходу, хто головний ворог. Вони мають стати лідерами для бідних людей і повести їх проти мільярдерів. На цьому можуть об'єднатися усі українці в незалежності від того, в якому регіоні вони живуть, якою мовою розмовляють, в яку церкву ходять. І тоді, як говорив Маркс і Енгельс, "Бьет час экспроприаторов экспроприировать". Нас тоді нічого не буде розділяти, а буде лише об'єднувати спільна ідея. Відібравши гроші у мільярдерів, ми перейдемо від кланово-олігархічної моделі до народного капіталізму середнього класу. А там, де середній клас складає дві третини суспільства мінімум, як у Польщі, Чехії, Скандинавії, Фінляндії, Швейцарії, де середній клас — 80-85% населення, там вже немає поділу на північ, південь, захід чи схід. Середній клас об'єднаний на тому, що його основа — це національна середня й дрібна буржуазія, яка формується на базі трудової власності й продуктивного способу виробництва. Тоді країну розділити неможливо. Це вихід, а якщо ми цього не зробимо, то мільярдери нас розділять умовними питаннями, скористаються нами, витрахають нас, щоб ми зчепились між собою, а вони будуть на горі нами маніпулювати.

Як тільки ми визнаємо інтереси титульної української нації, то одразу повинні задатися питанням: "ОУН-УПА будували Україну?" Так, будували. Хотіли, щоб Україна була незалежна. Вони воювали проти двох імперій — націонал-соціалістичної та комуно-російської. Вони герої, хоч і помилялися, бо всі помиляються. Це була трагедія, але вони хотіли бачити українську державу й намагалися її побудувати. Методи були такими, які були можливі на той час, але вони є національними героями й ми повинні їх відстоювати, боротися за них й робити усе можливе, щоб вони були визнані героями. Але тоді потрібно й визнати те, що багато українців воювало в радянсько-імперській армії. Вони теж воювали за Україну, але в рамках їхнього розуміння за радянську Україну. Тому права повинні бути у тих і тих однакові. Вийшла трагедія, що одна частина народу воювала по один бік за Україну, а інша по другий бік і теж за Україну. У нас є можливість поєднати тих і тих. Поки ми не визнали ОУН-УПА воюючою стороною на рівні з тими, хто воювали в радянській армії, ми не можемо стати повноцінною державою й нацією. Нам через це потрібно пройти й потрібно вилікуватися.

Потрібна духовна ланка, яка чітко роз'яснить тим, хто не розуміє, що це ваша друга частина. Без цієї другої частини ви ніколи не станете переможцями у потужній цивілізаційній війні, яка сьогодні триває в усьому світі. Якщо ми не об'єднаємо ці дві частини, то Україна стане жертвою у цьому цивілізаційному змаганні, сировинною зоною, яка буде поглинута. Тільки об'єднавши свої частини ми можемо встояти, але про це треба говорити і потрібно відібрати у мільярдерів їхні ЗМІ, щоб вони не дурили людям голови.

Олег СОСКІН, економіст, політолог, громадський та політичний діяч, директор Інституту трансформації суспільства, голова Української Національної Консервативної партії

Зараз ви читаєте новину «Бідних людей зіштовхують між собою мільярдери - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути