пʼятниця, 19 червня 2009 11:50

Міллеру криза "до лампочки". Він за рік може отримати $5,32 млн

Міллеру криза "до лампочки". Він за рік може отримати $5,32 млн
Глава "Газпрому" Олексій Міллер може отримати за роботу в якості голови ради директорів "Газпром нафти" в 2008 році 2,79 мільйона доларів, пишуть "Ведомости" з посиланням на матеріали до річних зборів акціонерів "Газпром нафти", запланованих на 22 червня.

"Газпром нафта", п"ята за величиною нафтова компанія Росії, готується заплатити дев"яти членам ради директорів за рік 17,44 мільйона доларів, в 2,6 рази більше, ніж за 2007 рік. Ці гроші поділять сім співробітників "Газпрому" і два менеджери італійською Eni, що входять в раду директорів "Газпром нафти".

Рядові члени ради директорів "Газпром нафти" отримають по 0,023% EBITDA (по 1,83 мільйона доларів), йдеться в матеріалах компанії.

Без винагороди залишиться тільки гендиректор "Газпром нафти" Олександр Дюков: компанія не платить винагороди виконавчим директорам, які входять в раду.

За інформацією видання, Міллер може отримати ще 17,48 мільйона рублів (0,56 мільйона доларів за поточним курсом) як зампред ради директорів самого "Газпрому". Це рішення належить схвалити акціонерам концерну на зборах 26 червня.

Скільки отримає Міллер як керівник "Газпрому", невідомо. Винагорода всіх топ-менеджерів "Газпрому" в 2008 році склала 834 мільйони рублів, або 49 мільйонів рублів на члена правління (1,97 мільйона доларів за середнім курсом 2008 року).

Таким чином, пишуть "Ведомости", Міллер може отримати за роботу в 2008 році 5,32 мільйона доларів, що можна порівняти з рекордною винагородою голови ради директорів "Норнікеля" Олександра Волошина (до 5,5 млн за 2008 рік).

"Це дика сума в умовах кризи", - обурюється акціонер "Газпром нафти" Олексій Навальний.

Президент Дмитро Медведєв і прем"єр Володимир Путін не раз закликали держкомпанії "обмежити апетити" і економити на бонусах. Сам "Газпром" планує зберегти виплати раді на торішньому рівні, але консалтингова група RiskMetrics вважає, що і це багато, рекомендуючи акціонерам "Газпрому" голосувати "проти".

"Лукойл" готується заплатити директорам по 4,5 мільйона рублів, "Роснефть" - приблизно по 200 тисяч доларів. Винагорода невиконавчим директорам Shell склала в 2008 році від 177-263 тисяч доларів, у BP було 144-272 тисячі, у Chevron - 220-269 тисяч, наводить приклади RiskMetrics.

NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Міллеру криза "до лампочки". Він за рік може отримати $5,32 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути