Ексклюзиви
неділя, 09 серпня 2009 12:56

Мільйон китайців евакуювали через потужний тайфун

Мільйон китайців евакуювали через потужний тайфун
Більше мільйона осіб евакуйовано в східній частині Китаю у зв"язку із загрозою життю, створеному тайфуном "Моракот", що обрушився на країну в неділю вранці.

"Моракот", що викликав найсильнішу за 50 років повінь на острові Тайвань, обрушився на південно-східне узбережжя Китаю між містами Цаньнань (провінція Чжецзян) та Сіапу (провінція Фуцзян).

За оцінками метеорологів, зроблених в суботу, швидкість вітру тайфуну, що рухається зі швидкістю 15-20 кілометрів на годину в північно-західному напрямі, складає 137 кілометрів на годину.

"Моракот" став восьмим тропічним штормом в Китаї цього року. Сьомий тропічний шторм "Гоні", обрушився в середу вранці на район Тайшань провінції Гуандун в Південному Китаї і приніс з собою рясні опади.

Інформація про людські жертви поки не надходила. З наближенням шторму Китай відкликав назад в порти 20 тисяч судів, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Мільйон китайців евакуювали через потужний тайфун». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути