Ексклюзиви
вівторок, 11 липня 2006 15:43

Мілінкевич написав листа Путіну

Мілінкевич написав листа Путіну

Лідер об"єднаних демократичних сил Білорусії Олександр Мілінкевич надіслав лист учасникам саміту G8, в якому виразив тривогу у зв"язку з загрозою втрати Білорусією суверенітету.

- Все більше інформації свідчить про можливість проведення найближчими місяцями референдуму в рамках проекту союзної держави Росії та Білорусії, - мовиться в листі. - Вірогідний референдум, не виключено, торкнеться питань введення російського рубля на території Білорусії або ухвалення Конституційного акту союзної держави.

В зв"язку з цим опозиціонер говорить про відсутність в Білорусії умов для вільного волевиявлення. В той же час, вважає Мілінкевич, якщо ставити незалежність білоруської держави під питання, то це викличе різко негативну реакцію суспільства і буде сприйнято як спроба приєднання.

Лідер білоруських демократів нагадав главам держав "великої вісімки", що гарантії суверенітету Білорусії були дані "великими державами в Будапештській декларації 1994 року", і звернувся з проханням вивчити обґрунтованість подібного референдуму.

Однією з частин листа Олександра Мілінкевича стало персональне звернення до Володимира Путіна.

- Я ще раз хочу завірити, що особисто для мене і тих, хто довіряє мені в Білорусії, розвиток якнайкращих відносин з Росією є важливою метою, - підкреслив опозиціонер.

Поки не ясно, чи ознайомиться президент Росії з цим посланням. Як повідомив прес-секретар лідера білоруських демократів Павло Можейко, співробітники російського посольства в Мінську відмовилися прийняти лист Мілінкевича для передачі по дипломатичних каналах, порадивши відправити його до Кремля звичайною поштою, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Мілінкевич написав листа Путіну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути