Ексклюзиви
вівторок, 30 березня 2010 09:24

Міліція знала про підготовку терактів у Москві

Міліція знала про підготовку терактів у Москві

Правоохоронні органи мали інформацію про підготовку терористичних актів у Москві і незадовго до вибухів у метро розгорнули масові перевірки документів з метою виявити смертниць.

Про це повідомляє газета "Комерсант" з посиланням на неофіційні джерела.

Зокрема, перевіряли жінок з кавказькою зовнішністю. Одна з жінок, яка потрапила під перевірку розповіла виданню, що її затримали о 07:40 (приблизно за 15 хвилин до першого вибуху на "Луб"янці"), на станції "Мисливський ряд". З переговорів міліціонерів було видно, що перевірки велися на багатьох станціях метро, проте ніяких результатів вони не дали.

Відразу після першого вибуху у відділення міліції, де знаходилася співрозмовниця "Комерсанту", вбіг міліціонер і закричав: "Як ви могли їх загубити, адже у вас була інформація?!", пише газета.

Офіційно інформація про те, що правоохоронні органи знали про підготовку вибухів у метро вранці в понеділок, не підтверджується, проте джерела "Комерсанту" у МВС повідомили про три отримані за останній час шифровки з повідомленнями про підготовлювані на транспортних об`єктах Москви теракти.

Тим часом голова прес-служби московського ГУВС Віктор Бірюков розповів, що за день до терактів, в неділю, в міліцію надходило повідомлення про підготовку вибуху. За його словами, в 17:36 в правоохоронні органи звернулася москвичка, якій випадково стало відомо про те, що якісь кавказці заклали бомбу і хочуть її підірвати.

Після повідомлення на станцію "Коньково" (звідти дзвонила дівчина) прибули наряди міліції та кінолог із собакою, але вибухового пристрою вони не виявили.

Крім цього в міліцію в неділю надійшло ще п"ять повідомлень про закладені бомби в Москві, розповів Бірюков, але всі вони виявилися помилковими. Також 11 раз повідомлялося про знаходження підозрілих предметів, які також не виявились небезпечними.

Перший вибух у понеділок, 29 березня, в Москві стався на станції "Луб"янка" в 07:56, бомбу привела в дію смертниця. За 40 хвилин друга смертниця здійснила теракт на станції "Парк культури". За останніми даними, в результаті вибухів загинули 39 осіб, більше 70 продовжують залишатися в лікарнях у стані різного ступеня важкості.

Зараз ви читаєте новину «Міліція знала про підготовку терактів у Москві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути