Ексклюзиви
понеділок, 17 серпня 2009 15:10

Міліція Назрані знала про теракт, але запобігти йому не змогла

Міліція Назрані знала про теракт, але запобігти йому не змогла

У міліції Назрані ще в суботу, 15 серпня, знали, що готується теракт з використанням вкраденої "Газелі", і шукали цю машину. Про це повідомляє РІА Новости з посиланням на заступника міністра внутрішніх справ республіки Зяудіна Доурбекова.

Таку заяву Доурбеков зробив у зв"язку з вибухом, що стався 17 серпня у дворі будівлі, де розташовані ДВ МВС Назрані і ГУ МВС Назранського району.

Також замміністра розповів, що міліціонери, які перебували у дворі, відкрили вогонь по машині, що в"їхала туди, проте зупинити її не змогли.

Вибух біля будівлі, в якій розташовувалися два відділи внутрішніх справ, відбувся близько 8 ранку в понеділок, 17 серпня. Смертник, який управляв пасажирською "Газеллю", протаранив ворота і в"їхав в двір під час ранкової побудови. Там машина, начинена вибухівкою, вибухнула.

За останніми даними, загинули 20 чоловік, зокрема одна жінка. Всі вони були співробітниками міліції.

Серед постраждалих - їх, за різними даними, від 60 до 100 чоловік - опинилися і цивільні особи, які знаходилися в будівлях, розташованих поблизу. Серед поранених - дев"ятеро або десятеро дітей.

Потужність вибухового пристрою за одними оцінками складає 20 кілограмів у тротиловому еквіваленті, за іншими - від 500 кілограмів до тони.

РІА "Новости", Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Міліція Назрані знала про теракт, але запобігти йому не змогла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути