четвер, 13 серпня 2009 15:03

Після замаху президент Інгушетії повертається на роботу

Після замаху президент Інгушетії повертається на роботу

Президент Інгушетії Юнус-Бек Євкуров знову приступив до виконання обов"язків глави республіки - відповідний указ підписав президент Росії Дмитро Медведєв, повідомляє прес-служба Кремля. Протягом півтора місяців до справжнього моменту обов"язки Євкурова тимчасово виконував прем"єр-міністр Інгушетії Рашид Гайсанов.

Юнус-Бек Євкуров був виписаний з московського Інституту хірургії імені Вишневського 10 серпня. Тоді він пообіцяв, що повернеться до роботи через тиждень, пройшовши реабілітаційний курс в одному з підмосковних санаторіїв. Як повідомив прес-секретар президента Калой Ахільгов, на даний момент Євкуров як і раніше в санаторії. Гайсанов висловив надію, що глава республіки повернеться до роботи вже в серпні.

Замах на президента Інгушетії стався 22 червня поблизу Назрані. Начинена вибухівкою чорна "Тойота", якою керував терорист-смертник, вибухнула на шляху проходження кортежу Євкурова. В результаті інциденту президент отримав важкі поранення і був доставлений до Москви, де його прооперували. Водій автомобіля Євкурова і один з міліціонерів, які супроводжували його, загинули.

Приблизно через місяць після події глава СКП РФ Олександр Бастрикін оголосив, що у справі про замах заарештовано чотирьох людей, ще четверо затримані. Подробиці розслідування злочину поки не оприлюднені.

За день до повернення Євкурова до роботи, вранці 12 серпня, в Інгушетії був убитий міністр будівництва. Основною версією вбивства вважається професійна діяльність міністра - за неофіційними даними, обійнявши посаду в листопаді 2008 року, він приступив до масових аудиторських перевірок, які виявили розкрадання бюджетних коштів та інші порушення, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Після замаху президент Інгушетії повертається на роботу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути