вівторок, 18 травня 2010 19:22

Міліціонерам, які викинули тіло жертви, загрожує лише звільнення

Міліціонерам, які викинули тіло жертви, загрожує лише звільнення

Працівників міліції, які приховали злочин, звільнять з органів за дискредитацію правоохоронних органів. А кримінальних справ проти цих працівників досі не існує.

Про це повідомив сьогодні на брифінгу в УМВС Донецької області замначальника відділу з розслідування ДТП слідчого управління МВС області Валентин Фірс.

Фірс підкреслив, що винні в прихованні злочину подали рапорти про звільнення за власним бажанням, проте на подібне послаблення їм розраховувати не варто, вони будуть суворо покарані... дисциплінарно. Наразі обидва міліціонери лежать у лікарнях.

Зараз розслідується кримінальна справа тільки за фактом здійснення дорожньо-транспортної пригоди. Причому звинувачення поки не пред'явлене нікому, включаючи дівчину. Кримінальних справ про ненадання допомоги потерпілому і прихованні злочину немає.

За словами Фірса, наїзд на пішохода скоїла дівчина, яка була за кермом "Део Ланос". Вона звернулася за допомогою до випадкових свідків на "Део Матіз", якими виявилися два працівники МВС. Ті погодилися допомогти безкорисливо. Поклали хлопця на заднє сидіння "Ланоса", пересіли в машину до дівчини і разом з нею поїхали до Донецьку. Мали намір відправити потерпілого до найближчої лікарні, але по дорозі він помер. Тоді міліціонери, злякавшись відповідальності, викинули тіло на узбіччя, а дівчині допомогли заховати її "Ланос" в гаражному кооперативі.

Як сьогодні розповіли Gazеta.ua очевидці цієї події, сріблястий "Ланос" протягнув хлопця близько 50 метрів, після чого двоє співробітників міліції заштовхали тіло в багажник і виїхали. Друзі молодої людини розповіли про те, що трапилось батькам і викликали ДАІ на місце ДТП. Тіло жертви було виявлене тільки через 2 дні - його викинули на звалище в районі селища Піски (Ясинуватського району Донецької області).

Проте, свідки поділилися з Gazeta.ua іншою версією: міліціонери їхали в тому ж "Ланосі", яким управляла його власниця, ніякого "Део Матіз" на місці ДТП не було.

Як повідомляла Gazeta.ua, в ніч з 8 на 9 травня на трасі Донецк-Ясинувата був збитий 22-річний Максим Іващенко, який переходив дорогу у напрямку до селища Спартак (Донецькій області).

Зараз ви читаєте новину «Міліціонерам, які викинули тіло жертви, загрожує лише звільнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути