пʼятниця, 03 серпня 2012 23:18

"Ми неугодні теперішній владі, бо до нас Ющенко приїжджав" – священик
6

Фото: Фото: Олена Дзік

Настоятель храму Преподобного Онуфрія Великого  о. Михайло Суканець стверджує, шо неодноразово звертався до влади із попередженням про можливий обвал травертинової скелі на церкву.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua

"До нас ще Юрій Чижмарь, як губернатором був, приїжджав. Потім Іван Стойко очолив ОДА, то я до нього їздив. Тут і голова облради Олексій Кайда був з візитом, і Валентин Наливайченко з Києва. Я усім розказував про можливий обвал. Але ніхто не допоміг", - поскаржився о. Михайло.

Церква у Рукомиші є пам'яткою природи місцевого значення.

"Наш місцевий підприємець Василь Бабала порадив поставити маячки, щоб визначити, чи скелі "дихають". Ми ставили смужки паперові. Вони лишалися цілими. Але між щілин сипалося дрібне каміння. Ще півроку тому так можна було добре відро камінців назбирати. Всі говорили про можливу небезпеку, а наслідки маємо тепер", - зауважив священик.

До нинішнього губернатора області Валентина Хоптяна о. Михайло не звертався.

"Ми неугодні теперішній владі, бо минулого року до нас на празник Віктор Ющенко приїжджав. Він подарував нам 8 фігур загальною вартістю 480 тисяч гривень. Дві з них тепер розбилися під час обвалу. Триметровий ангел розлетівся на шматки, а від фігури жінки-мироносиці  камінням голову відбило. За свої кошти не зможемо їх відновити. Нам аби на храм гроші знайти".

За словами Івана Леськіва, розчищувати територію церкви треба буде мінімум місяць. А ремонт може затягнутися і  на роки.

"Якби храм був пам'яткою національного значення, гроші би зі столиці раніше дали. А так де їх взяти? Який нині бюджет сільської ради – усі знають. Потрібних коштів на балансі органів місцевого самоврядування ні на сільському, ні на районному рівні нема", - наголосив Іван Васильович.

 

Зараз ви читаєте новину «"Ми неугодні теперішній владі, бо до нас Ющенко приїжджав" – священик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути