Ексклюзиви
пʼятниця, 03 серпня 2012 16:47

Новий фільм Лозниця зняв у гірському селі в Португалії

Автор: Фото: Олена Павлова
  Останній фільм Сергія Лозниці "У тумані" отримав ряд нагород на міжнародних кінофестивалях у Каннах, Одесі та Єревані
Останній фільм Сергія Лозниці "У тумані" отримав ряд нагород на міжнародних кінофестивалях у Каннах, Одесі та Єревані

Світова прем'єра нового документального фільму Сергія Лозниці відбудеться на фестивалі у Локарно, що розпочався у Швейцарії 1 серпня. Картину "Чудо Святого Антонія" режисер зняв у Португалії на пропозицію фестивалю короткометражних фільмів Curtas Vila do Conde. Проект присвятили 20-річчю кінофестивалю.

"Вони запросили 4 режисерів, кожен зняв фільм. Я зробив картину по святкуванню дню святого Антонія в горах у селі, яке так і називається - Санто Антоніо. Картину знімало троє осіб. Звукорежисер, бо звук для мене дуже важливий. Я був сам оператором і режисером. Також з нами був асистент", - розповів Сергій Лозниця на своєму майстер-класі, який відбувся в рамках Одеського кінофестивалю наприкінці липня. Там його друга повнометражна ігрова картина "У тумані" здобула приз "Найкращий фільм за версією журі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Керівник "Молодості" назвав найперспективніших кінорежисерів світу

Знімали у північному регіоні Португалії Валдреу."У середині червня в селі Санто Антоніо на честь їхнього святого покровителя відбувається незвичайний фестиваль. Цього дня місцеві мешканці беруть з собою до церкви худобу - корів, коней, собак, котів, курчат і кроликів. Ця давня традиція сотні років передавалась з покоління в покоління. Сучасні португальці, як і сотні років тому, разом з домашніми тваринами крокують гірськими стежками до церкви, щоб взяти участь у святкуванні. Фільм - про це диво." - йдеться у синопсисі стрічки.

"Режисер шукав віддалені місця, малолюдні села, Хотів бачити ці місця, цих людей, виявляти документальні ситуації", - розповів про задум "Чуда Святого Антоніо" португальський кінопродюсер і один з директорів кінофестивалю Vila do Conde Нуно Родрігеш.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свій наступний фільм Лозниця зніме про Бабин Яр

"Чудо Святого Антонія" - 12-а документальна картина Лозниці. Режисер знімає документальне кіно з 1996-го. Отримав за нього ряд міжнародних нагород. Один з найвідоміших - фільм "Блокада", створений на основі архівної хроніки блокади Ленінграда під час Другої світової. Фільм без слів, без музики - лише звуки і кадри помираючого міста. Кінокритики говорять про сильний вплив документалістики на ігрові картини Лозниці. Дебютна ігрова стрічка "Щастя моє" позаторік здобула гран-прі київського фестивалю "Молодість".

65-тий міжнародний фестиваль у Локарно триває 1-11 серпня. Його зараховують до кінофестивалів класу "А", поруч з Каннами, Венецією, Берліном. 9 серпня там покажуть фільм "Ядерні відходи" українського режисера Мирослава Слабошпицького, знятий у березні в Чорнобилі. Він позмагається у конкурсній програмі "Леопард майбутнього".

Зараз ви читаєте новину «Новий фільм Лозниця зняв у гірському селі в Португалії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі