понеділок, 05 листопада 2018 17:46

"Ми маємо виховувати у людей смак до якісних мистецьких речей" - мер Хмельницького

Протягом 2018 року у Хмельницькому провели кілька фестивалів. Їх відвідали тисячі городян і гостей міста. Міська влада робить це для популяризації подієвого туризму, розповів Gazeta.ua мер Хмельницького 37-річний Олександр Симчишин.

Автор: UA:Суспільне мовлення
  Олександр Симчишин працює міським головою Хмельницького з 25 жовтня 2015 року. Набрав 60,3% голосів. Тоді за соціологічними опитуваннями 34% опитаних городян пишались своїм містом, зараз — 74%.
Олександр Симчишин працює міським головою Хмельницького з 25 жовтня 2015 року. Набрав 60,3% голосів. Тоді за соціологічними опитуваннями 34% опитаних городян пишались своїм містом, зараз — 74%.

"Ми маємо глобальну мету - стратегію розвитку міста, - пояснює міський голова. - Пропагуємо подієвий туризм. Ми повинні насичувати життя хмельничан культурними подіями, виховувати смак до якісних мистецьких речей. Усі хочуть, щоб Хмельницький став популярним, щоб тут було престижно жити. До цього, зокрема, і ведуть фестивалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Хмельницькому збудували 11 навчально-виховних закладів

Цьогоріч провели фестивалі Rock&Buh, "Республіка", джаз-фест. Виставки, допрем'єрні покази фільмів, фестиваль вуличних танців, концерти".

Олександр Симчишин пояснює, що раніше фестивалів не проводили так багато, бо не було відповідних місць.

"Не було інсталяції з парасольками біля кінотеатру "Планета", нової Привокзальної площі, площі Свободи з сучасними фонтанами, десятків відремонтованих прибудинкових територій, зробленого Дендропарку".

Автор: Андрій ШЕВЧУК
  Майдан Незалежності Хмельницького
Майдан Незалежності Хмельницького

2018-го Хмельницький увійшов до трійки лідерів серед обласних центрів за індексом демократичності. Експерти Українського незалежного центру політичних досліджень оцінювали можливості жителів впливати на ухвалення рішень місцевими органами влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Хмельницькому відремонтували 10 відсотків доріг

Торік Хмельницький визнали найбезпечнішим обласним центром країни. Соціологи Інституту суспільно-економічних досліджень порівнювали міста за кількістю злочинів і за думкою самих городян.

2018-го у Хмельницькому провели соціологічне дослідження. 74% городян пишаються своїм містом. До 2015-го таких було удвічі менше.

Зараз ви читаєте новину «"Ми маємо виховувати у людей смак до якісних мистецьких речей" - мер Хмельницького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути