вівторок, 14 квітня 2020 08:49

Межа української медицини - 3,5 тис. тяжкохворих з коронавірусом одночасно

Межа української медицини - 3,5 тис. тяжкохворих з коронавірусом одночасно
Головний санлікар Віктор Ляшко окреслив межу системи охорони здоров'я України для надання допомоги хворим з важкими ускладненнями коронавірусної хвороби. Фото: Reuters

Одночасно лікуватися від важких ускладнень Covid-19 у відділенях інтенсивної терапії в Україні можуть максимум 3,5 тис. хворих. Це межа для медичної системи країни, за якої допомога може надаватися якісно.

Про це ввечері 13 квітня в ефірі ток-шоу "Свобода слова" сказав заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

На питання ведучого про те, яку максимальну кількість хворих на Covid-19 на добу може витримати система охорони здоров'я України, головний державний санітарний лікар повідомив, що зараз у МОЗ орієнтуються не на кількість випадків захворювання, а на інфікованих людей з тяжким перебігом хвороби, які потребуватимуть реанімаційних заходів.

"Наша межа, на яку ми розраховували і якої ми притримуємося - не більше 3,5 тис. одночасного перебування хворих у відділеннях інтенсивної терапії. Це дасть нам змогу і пройти коронавірусну хворобу, і водночас лікувати людей від інфарктів, інсультів та інших ургентних станів", - сказав Ляшко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні різко зросла захворюваність Covid-19 серед медиків

Він назвав такий прогноз оптимістичним. Прогнозувати можливі сценарії розвитку перебігу спалаху коронавірусної хвороби заступник міністра охорони здоров'я відмовився. Мотивував тим, що про песимістичний сценарій говорити не хочеться, а про оптимістичний - зарано. Це може занадто обнадіяти громадян та створити хибне відчуття безпеки. Яке завершиться передчасним виходом із самоізоляції та, зрештою, великим спалахом хвороби.

Кількість інфікованих Covid-19 у світі з грудня минулого року перевищила 2 млн осіб. Дані обрахував американський Університет Джонса Гопкінса. Число тих, хто заразився у світі, досягло 2 млн 19 тис. 320 осіб. Жертвами коронавірусу стали 119 тис. 483 людини.

Зараз ви читаєте новину «Межа української медицини - 3,5 тис. тяжкохворих з коронавірусом одночасно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути