Ексклюзиви
середа, 14 травня 2008 14:15

Мешканці Південного берегу Криму втрачають вільний доступ до моря

Мешканці Південного берегу Криму втрачають вільний доступ до моря

Мешканці Ялти та інших містечок Південного берега Криму поступово втрачають вільний доступ до моря.

Це пов"язано з тим, що органи місцевого самоврядування здають місцеві пляжі в оренду приватним підприємцям та віддають під забудову. Як вважає депутат парламенту автономії із фракції БЮТ Олег Зубков, якщо ці процеси не зупинити, півострів може втратити свій статус відомого та доступного курорту.

Нещодавно на міському пляжі Алупки з"явився черговий паркан, що дуже обурило місцевих жителів, розповів "Німецькій хвилі" один з них Кирило Копичук. Оскільки значна частина алупкінців виживають лише за рахунок курортного сезону, їх непокоїть, що куротники не поїдуть до міста, коли не матимуть змоги вільно купатись у морі: "Всю територію Алупки наш виконком вже продав, а тепер продає і 100-метрову прибережну зону", - обурюється Копичук.

Як каже власник відомого Ялтинського приватного зоопарку "Казка" Олег Зубков, наразі місцеві "князьки", прикриваючись захистом представників центральної влади, продовжують "дерибанити" безцінні землі Лівадії, Масандри та інших унікальних куточків Криму.

"Проблема в тому, що ми втрачаємо Південний берег Криму, його рекреаційний потенціал як курорта", - каже він. Як вважає Зубков, аби зупинити руйнівні процеси, потрібна негайна реакція вищих посадових осіб держави. На думку кримського депутата, ситуацію ще можна врятувати, якщо дослухатись до громадської думки та негайно зупинити стихійне будівництво у рекреаційних зонах півострова.

Зараз ви читаєте новину «Мешканці Південного берегу Криму втрачають вільний доступ до моря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути