Ексклюзиви
понеділок, 23 липня 2012 00:49

Мер Кримська і екс-глава Кримського району взяті під варту

Мер Кримська і екс-глава Кримського району взяті під варту
Фото: Reuters

Глава Кримська Володимир Улановський і колишній глава Кримського району Василь Крутько поміщені під варту за звинуваченням в халатності, що призвела до смерті двох і більше осіб, повідомляють РИА Новости ввечері в неділю, 22 липня, з посиланням на Слідчий комітет РФ . Також заарештований Віктор Жданов, який виконував обов'язки керівника МКУ "Управління з попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту" Кримського району.

Найближчим часом, оголосив Слідчий комітет РФ, усім трьом заарештованим будуть висунуті звинувачення, передбачають максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на термін до семи років.

Про затримання чиновників у рамках розслідування кримінальної справи, порушеної після повені в Кримську, стало відомо вдень 22 липня. Увечері цього ж дня з'явилися повідомлення про те, що глава Кримська Володимир Улановський потрапив до міської лікарні. Обставини госпіталізації мера поки не уточнюються.

За версією слідства, Улановський, Крутько і Жданов, що входили до комісії з попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій та забезпечення пожежної безпеки, не виконали свої посадові обов'язки. Перед руйнівною повінню, що стався в ніч на 7 липня, вони отримали штормове попередження, однак не сповістили місцевих жителів про загрозу стихійного лиха. Ще один член комісії - глава станиці

Ніжнебаканская Ірина Рябченко - проходить по кримінальній справі підозрюваної.
В результаті повені в Краснодарському краї, що стався в ніч на 7 липня, загинув, за даними МНС, 171 чоловік. Найбільш сильно від стихійного лиха постраждало місто Кримськ, де число жертв перевищило 150 чоловік. Після повені Василь Крутько був відсторонений від посади голови Кримського району. Володимир Улановський пост мера Кримська зберіг.

Зараз ви читаєте новину «Мер Кримська і екс-глава Кримського району взяті під варту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути