Ексклюзиви
пʼятниця, 11 серпня 2017 11:28

Мер Конотопу пройшов 250 км, щоб зустрітися з Порошенком

Мер Конотопу пройшов 250 км, щоб зустрітися з Порошенком
Артем Семеніхін пішки йшов з Конотопа до Києва

6 днів йшов міський голова Конотопа Артем Семеніхін (партія "Свобода") пішки з Конотопа Сумської області до Києва за дорученням конотопської громади. Збирався зустрітися з президентом Петром Порошенком і передати йому звернення про розпуск Конотопської міської ради та проведення позачергових місцевих виборів.

"Шість місяців намагався достукатися до депутатів і провести сесію для прийняття життєво необхідних для міста рішень, але група депутатів з фракцій: "Самопоміч", "Рідне місто", "Народна партія", "Воля народу", "Солідарність"(БПП) відмовилися виконувати свої депутатські повноваження. Вони не з'являлися на сесії або ж відмовлялися голосувати за важливі бюджетні питання", – пише Артем Семеніхін на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

Каже, Конотоп в економічній кризі, медикам і працівникам дошкільних закладів немає чим виплачувати заробітну плату. Дороги не ремонтують, трамвай зупиняє свій рух, неможливо відремонтувати онкологічне, реанімаційне та дитяче відділення ЦРЛ, неможливо надати матеріальну допомогу тяжкохворим та малозабезпеченим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свободівець" не дав перевізникам підняти здирницькі тарифи

Від березня померли вже 10 людей, так і не отримавши кошти на лікування. Діти атовців не отримали безкоштовних путівок на оздоровлення. Люди з особливими потребами та обмеженими фізичними можливостями залишилися без коштів та без зручного транспорту для пересування містом. Бюджет втратив мільйони грантових коштів від Євросоюзу. Місто не отримало сотні нових робочих місць.

"Були ідеї, були плани, але… група депутатів, вимагаючи високих посад та грошей, виступили проти людей і проти здорового глузду. Тому громада Конотопа пішла на відчайдушний крок: доручила мені пішки подолати шлях від Конотопа до Києва і донести до перших керівників держави їхню думку, їхні проблеми. Я вирушив у цю подорож зі сподіванням на порозуміння і чітким наміром донести "голос Конотопа" до столиці і врешті зупинити безлад, інтриги та беззаконня в Конотопі", – додає він.

У п'ятницю, 11 серпня, намагається потрапити до президента. На своїй сторінці транслював відео, як проривався до президентської приймальні.

До мера Конотопа вийшла керівник приймальні АП.

"Завтра о 10:00 ставлю ультиматум президенту: якщо завтра його фракція не голосує за зарплати лікарям, вчителям, виділення коштів для дітей атовців, включення міста до тепломережі. Наступного тижня повертаюся сюди не сам, а з атовцями, які не отримали квартири, з громадськими активістами. При вході лягатимемо та голодуватимемо", – заявив він.

Передав їй документ-звернення.

Конфлікт між депутатами в Артема Семеніхіна виник у березні. Тоді мер заборонив обранцям оголошувати перерви під час проведення сесій.

Зараз ви читаєте новину «Мер Конотопу пройшов 250 км, щоб зустрітися з Порошенком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути