четвер, 27 жовтня 2011 12:49

Мер Черкас власним прикладом переконує населення робити вакцинацію
6

Фото: Фото: Інна ІЩУК

Сьогодні мер Черкас Сергій Одарич зробив собі щеплення. На подію запросив журналістів. Сподівається, що своїм прикладом переконає населення проходити вакцинацію.

О 10.00 до кабінету лікаря заходить Сергій Олегович. Лікар-терапевт Віктор Шатохін одразу застерігає, що можуть бути побічні ефекти.

" Як самопочуття?" — запитує Шатохін. "Ніби нормальне, — трохи схвильовано каже Одарич. Міряє температуру. Потім підписує згоду на щеплення.

Іде до маніпуляційної. Закочує рукав.

"Ми сьогодні планували бути з дружиною, але, на жаль, вона має симптоми застуди, тому вирішили перенести на наступний тиждень. Ми обов'язково проходимо вакцинацію. От, наприклад, минулого року, коли була страшна епідемія, сім'я не хворіла. До того ж, я після прийому ранкового душу обливаюсь холодною водою. Також родина їсть часник, цибулю, цитрусові." Сергій Одарич сподівається, що своїм прикладом покаже, що треба робити вакцинацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакцинація від грипу має бути безкоштовною

"У цьому є кілька переваг: суттєво знижується ризик захворювання, по-друге, навіть якщо відбувається захворювання новими видами грипу, то організм краще підготовлений, а тому хвороба перебігає без ускладнень, — пояснює Сергій Олегович. — Окрім всього, для людини це економічний зиск, тому що вартість вакцинації суттєво нижча, ніж вартість лікування хвороби".

Під кабінетом чекають ще троє пацієнтів: керівник справами міськвиконкому Микола Кудрявцев, заступник мера Олексій Леонов.

"Мене попросила дружина. Вдома маленька дитина, не хотілося б злягти. Це звичайна турбота про здоров'я. Минулого року якось не дійшов до лікарні, а потім почалась епідемія. Думаю, цього року долучиться до цієї процедури весь міськвиконком", - каже Кудрявцев.

"Отримали офіційне повідомлення від Міністерства охорони здоров'я про можливу циркуляцію вірусу на території України, — говорить директор департаменту охорони здоров'я та соціальної політики виконавчого комітету Черкаської міської ради Юрій Стадник. — Уже розпочали моніторинг ситуації. Класичне правило медицини - хворобу легше попередити, аніж лікувати. Це корисно в двох напрямах: особиста безпека і гарний приклад профілактики".

Зараз ви читаєте новину «Мер Черкас власним прикладом переконує населення робити вакцинацію ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути