понеділок, 17 вересня 2007 14:25

Мельниченка допитали у справі про вбивство Політковської

Мельниченка допитали у справі про вбивство Політковської
Слідчі російської Генпрокуратури допитали колишнього охоронця українського президента Леоніда Кучми – автора "касетного скандалу" майора запасу Миколу Мельниченка в рамках справи про вбивство журналістки "Нової газети" Анни Політковської. "Так, я зустрічався з російським слідчим, дав відповідні свідчення", – сказав Мельниченко. Будь-які подробиці розмови зі слідчими Мельниченко розголошувати відмовився, посилаючись на підписку. "Я не можу розголошувати подробиці", – сказав він.

Тим часом, як стало відомо, Мельниченко зустрічався в Києві з одним із заступників генерального прокурора Росії. За даними поінформованих джерел, Мельниченко був допитаний в рамках версії про причетність до вбивства Політковської опального російського олігарха Бориса Березовського, що проживає в Лондоні.

Як відомо, раніше "Фонд цивільних свобод" Березовського фінансував діяльність Мельниченка, допомагаючи йому опублікувати розшифровки записів з кабінету екс-президента Леоніда Кучми, які, за словами Мельниченка, свідчать про те, що Кучма віддав наказ про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Згодом Мельниченко звинуватив Березовського в тому, що, діставши плівки з кабінету Кучми, російський олігарх має намір відвести екс-президента України від відповідальності за вбивство Гонгадзе.

За словами Мельниченка, за допомогу в цьому підприємстві Березовський пропонував йому "пайову участь в розподілі мільярда доларів США, які Березовській нібито отримає від Кучми".

Зараз ви читаєте новину «Мельниченка допитали у справі про вбивство Політковської». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути