вівторок, 26 серпня 2008 17:33

Медведєва "підставили" з Абхазією та Південною Осетією - експерт

Визнання Росією незалежності Південної Осетії та Абхазії може стати прецедентом для зростання сепаратистських настроїв, у тому числі, в самій РФ.

Таку думку висловив директор міжнародних програм Центру імені Разумкова Валерій Чалий.

"Якщо Косово не могло бути прямим прецедентом для Південної Осетії, Абхазії чи Придністров"я, то сьогодні однобічне визнання Росією територій Грузії незалежними є певним поштовхом для сепаратистських настроїв у Придністров"ї. Саме прецедентом у розумінні можливості визнання Росією, до речі, небезпечним. Це буде відбиватись не тільки у Придністров"ї", - вважає експерт.

На його думку, "Росія ще не розуміє, яку бомбу уповільненої дії заклала". "Це тільки початок нових процесів, які можуть призвести до певних сепаратистських настроїв у самій Росії, про що говорять багато аналітиків у РФ. Росія грає дуже складну гру, яку можна назвати "подвійними стандартами". Не визнаючи Косово, Росія визнає інші території. Якщо у ЄС, США були одні помилки, то Росія не просто зробила ті ж помилки, вона їх збільшила в рази. Всі негативні наслідки такого рішення Росією не прораховані", - наголосив Чалий.

"Ці наслідки настануть не зараз, будуть в часі відтягнуті. Можливо, хтось грає складну багатоходівку всередині Росії. Президента Медведєва "підставили". Він навряд чи зможе в майбутньому претендувати на продовження свого терміну президентства. Такі дії, це скоріше не прецедент для Придністров"я, це певний виклик міжнародному співтовариству", - додав експерт.

Він, у той же час, вважає, що сьогодні "позиції України і ЄС достатньо сильні для того, щоб не допустити такого сценарію", як на Кавказі, у Придністров"ї.

Нагадаємо, російський президент Мєдвєдєв сьогодні заявив про визнання його країною незалежності Абхазії та Південної Осетії, повідомляє ТСН

Зараз ви читаєте новину «Медведєва "підставили" з Абхазією та Південною Осетією - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути