вівторок, 25 січня 2011 13:46

Медведєв закликав знищити на місці "домодєдовських" терористів

Медведєв закликав знищити на місці "домодєдовських" терористів

Президент РФ Дмитро Медведєв після теракту в аеропорту "Домодєдово" закликав правоохоронні органи та громадян РФ не послаблювати пильності.

"На жаль, так у нас зазвичай відбувається. Після сумних подій мобілізуємо всі сили, всіх закликають до максимальної уваги. Якийсь час працює все в такому режимі: і служби, і правоохоронні органи, і самі громадяни до цього більш відповідально ставляться", - сказав Медведєв на засіданні колегії ФСБ.

При цьому через якийсь час, підкреслив він, "відбувається втрата контролю і пильності". "Цим і користуються терористи", - сказав президент.

Також російський президент підкреслив, що бандити, які здійснили теракт в "Домодєдово", повинні бути викриті і притягнуті до суду.

"Нашому суспільству, державі кинутий черговий і дуже жорстокий виклик", - сказав Медведєв.

Він підкреслив, що необхідно зробити все для того, аби ті, хто скоїв злочин, "були виявлені, викриті і притягнуті до суду, а гнізда цих бандитів, як би вони не називалися, - ліквідовані".

"З тими, хто буде чинити опір, як і прийнято в таких ситуаціях, церемонитися нема чого. Вони повинні бути знищені на місці", - сказав президент РФ.

Крім того Медведєв заявив, що в частині контролю пересування осіб, які входять і виходять з аеропорту "Домодєдово", панувала "анархія".

"Наявні дані свідчать, що була просто анархія. Заходили з будь-яких місць, а контроль пересування, в кращому разі, був частковим і не поширювався на тих, хто зустрічає пасажирів", - підкреслив він.

Глава Росії зазначив, що "жодна рамка або аналізатор в цій ситуації не спрацювали".

Медведєв підкреслив, що подія свідчить про недостатній і неприйнятний рівень роботи організації та служб, які відповідають за безпеку на транспорті.

Російський президент доручив уряду РФ підготувати пропозиції щодо посилення пасажирських перевірок в аеропортах.

"Нам доведеться ввести істотно більш жорстку систему перевірок. Саме такої тотальної перевірки. Ймовірно, вона буде більш довгою для пасажирів, але це - єдиний вихід", - зазначив Медведєв.

Він доручив російському уряду підготувати пропозиції "щодо організації цього процесу".

Також глава РФ доручив уряду Росії, керівництву ФСБ і МВС притягти до відповідальності посадових осіб відомств, що відповідають за безпеку на транспорті, а Генпрокуратурі та СК РФ при необхідності притягнути таких осіб до кримінальної відповідальності.

"Міністру внутрішніх справ сьогодні доручаю представити пропозиції про звільнення або інші відповідальності посадових осіб міністерства, які відповідають за безпеку на транспорті", - сказав Медведєв.

Крім того, він доручив уряду РФ "розглянути питання про відповідальність осіб, котрі відповідають за безпеку на транспорті всередині уряду".

Медведєв додав, що доручає прокуратурі та слідчим органам розглянути питання про кримінальну відповідальність таких осіб.

"Керівництво ФСБ також має розібратися з питанням відповідальності посадових осіб у самій службі. Доручаю директорові ФСБ подати відповідні пропозиції", - сказав президент Росії.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Медведєв закликав знищити на місці "домодєдовських" терористів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути