четвер, 28 лютого 2008 13:06

Медведєв виступає за відновлення безкоштовної дошкільної освіти

Система якісної безкоштовної дошкільної освіти має бути відтворена в Росії, заявив перший віце-прем"єр РФ Дмитро Медведєв на Раді при президентові РФ за пріоритетними національними проектами.

За його словами, не всі діти в дошкільному віці йдуть до спеціалізованих освітніх установ.

"Третина дітей сидять з мамами, нянями або ходять до приватних дошкільних установ. По суті, це відбувається через те, що в 1990-і роки була фактично угроблена система дошкільної освіти", – сказав Медведєв.

Тому, за словами першого віце-прем"єра, важливим завданням є забезпечення дітей якісною безкоштовною дошкільною освітою.

Кажучи про середню освіту, Медведєв сказав: "Попри те, що школа є у нас муніципальною установою, сьогодні держава в цілому – і федерація, і регіони, і муніципальні утворення несуть всю повноту відповідальності за політику в цьому сегменті освіти".

Торкаючись професійної освіти, перший віце-прем"єр заявив, що держава зобов"язана готувати "по-справжньому затребувані кадри".

"Для цього укріплюватимемо взаємодію з працедавцями в освітньому процесі, і надалі надаватимемо підтримку інноваційних освітніх установ як своєрідних точок зростання, працюватимемо над зміцненням матеріально-технічної бази всього освітнього процесу", – запевнив він.

Медведєв також повідомив, що в 2009 році планується спрямувати 5 мільярдів рублів на підтримку не менш як 50 мережевих інноваційних програм – як міжвузівських, так і таких, що реалізуються в рамках спільної діяльності вузів, наукових і виробничих організацій.

"Це продовження тієї роботи, яку ми вели в останні два роки", – сказав перший віце-прем"єр, нагадавши про виділення грантів інноваційним вузам.

Він також висловився за "серйозний перегляд підходів фінансування установ освіти". "Воно має бути побудоване так, щоб обсяг отримуваних грошових коштів був жорстко пов"язаний з обсягом і якістю послуг, що надавалися. За такими ж принципами мають упроваджуватися сучасні системи оплати праці педагогів, в основі яких – теж результат роботи педагогів", – заявив Медведєв, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Медведєв виступає за відновлення безкоштовної дошкільної освіти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути