четвер, 06 березня 2008 11:38

Медведєв у своїй дисертації розвивав ідеї основоположників марксизму-ленінізму

Задовго до винаходу терміну "суверенна демократія" третій президент Росії Дмитро Медведєв, ще молодим аспірантом Ленінградського університету, вигадав "регульований ринок". Наукове дослідження із цього приводу було здійснене в його кандидатській дисертації на основі розвитку ідей основоположників марксизму-ленінізму, а також рішень XXVІІ з"їзду КПРС та інших партійних документів. Про це в четвер пише газета "Московський кореспондент".

Придумавши, як, не порушуючи соціалістичного закону, можна по суті приватизувати державне підприємство, молодий тоді юрист випробував свою схему на практиці ще до розпаду СРСР. Керівником дисертації майбутнього президента Росії був відомий радянський юрист, професор права на прізвище Смирнов.

Назва дисертації Медведєва "Проблеми реалізації правосуб"єктності державного підприємства". Мова йде про права державного підприємства як комерційної організації в "умовах регульованого ринку". У цьому, як сказано в авторефераті, який можна знайти в Російській державній бібліотеці, і полягає, зокрема, наукова новизна дослідження Дмитра Медведєва.

Автор запропонував "правовий механізм ліквідації неспроможних державних підприємств", що також, на думку дисертанта, було "науковою новизною". І хоча процедура банкрутства підприємств, що розорилися, існувала ще до революції, додавання "в умовах регульованого ринку" було абсолютно новаторським як в економічній науці, так і в юриспруденції.

Однак це наукове відкриття зроблене, не самим дисертантом, а іншим відомим юристом - Михайлом Горбачовим, на політичну доповідь якого на XXVІІ з"їзді КПРС акуратно посилається Медведєв.

Втіленням наукових ідей Дмитра Медведєва на практиці стала його діяльність на посту голови ради директорів "Газпрому". При ньому колишнє державне підприємство повністю реалізувало свою правосуб"єктність. Пітерська преса ще в 2003 році писала про те, що "він один з перших у всій Росії придумав, як влада може ввійти в акціонерне товариство, не порушивши закон - не землею, а орендною платою за землю", повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Медведєв у своїй дисертації розвивав ідеї основоположників марксизму-ленінізму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути