середа, 22 грудня 2010 17:54

Медведєв розслабився в порожньому Тадж-Махалі (ФОТО)
6

Президент РФ Дмитро Медведєв, який здійснює офіційний візит до Індії, оглянув мавзолей Тадж-Махал в місті Агра, одну з головних визначних пам'яток Індії, зробив фотографії архітектурного комплексу і оцінив акустику всередині мавзолею.

Екскурсію для російського лідера провели представники Археологічної служби центрального уряду Індії, яка відповідає за вміст та реставраційні роботи на території комплексу. Медведєв відмовився від допомоги перекладача і слухав розповідь англійською мовою.

Глава Росії уважно оглянув тонку роботу майстрів, які в 17 столітті побудували мавзолей з білого мармуру, інкрустувавши стіни напівдорогоцінним камінням. Медведєв захопився акустикою всередині мавзолею, де луна триває 13 секунд.

Президент РФ залишив запис у книзі почесних гостей російською та англійською мовами: "Тадж-Махал - унікальне надбання людства. Спасибі всім, хто його зберігає".

За прийнятою в Індії протокольною практикою, відвідування Тадж-Махала - один з обов'язкових пунктів програми візитів глав держав. У листопаді та грудні сюди приїжджали президент США Барак Обама з дружиною і президент Франції Ніколя Саркозі з дружиною.

Глава російської держави відхилив пропозицію залишитися в Тадж-Махалі до вечора, щоб помилуватися незвичайним видом в повний місяць. З Агри Медведєв відправиться в Мумбаї, де відвідає Індійський технологічний інститут і кінофабрику Боллівуд.

Зазначимо, що під час перебування російського президента на території Тадж-Махалу, жодного туриста не було помічено. Скоріш за все відвідувачів попросили залишити комплекс.

Нагадаємо, в минулому році Медведєв під час офіційного візиту до Єгипту відвідав долину Гізи неподалік від Каїру, де оглянув знамениті єгипетські піраміди. До приїзду іноземного гостя територію долини очистили від усіх туристів.

РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Медведєв розслабився в порожньому Тадж-Махалі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути