Ексклюзиви
субота, 08 травня 2010 16:06

Медведєв передав Польщі 67 томів по Катині

Медведєв передав Польщі 67 томів по Катині

Президент Росії Дмитро Медведєв передав польській стороні 67 томів кримінальної справи з розслідування обставин розстрілу польських офіцерів у Катині в 1940 році, передає в суботу РИА Новости.

У ході зустрічі в Кремлі з виконуючим обов'язки президента Польщі Броніславом Коморовським Дмитро Медведєв запевнив його, що спільна робота з розсекречення матеріалів Катинської справи буде продовжена.

Коморовський відповів словами подяки і заявив, що прийняті Росією кроки можуть стати хорошою основою для розвитку двосторонніх відносин. "Катинський злочин був каменем спотикання між нашими країнами", - сказав він, відзначивши, що правда про Катинь - це спільно пережите випробування для польського та російського народів.

Раніше Росія вже надала Польщі близько мільйона сторінок архівів по Катині.

Справа про розстріл 14 тисяч полонених польських офіцерів була порушена в серпні 1990 року, проте в 2004 році Головна військова прокуратура винесла рішення про припинення розслідування, не знайшовши підстав для визнання убитих жертвами репресій і заявивши, що співробітники НКВС, які брали участь в розстрілі, вже мертві.

У 2008 році родичі катинських офіцерів звернулися в Хамовничеський суд Москви з проханням скасувати рішення ГВП і реабілітувати розстріляних, однак і суд і наступні інстанції прохання відхилили.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Медведєв передав Польщі 67 томів по Катині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути