Ексклюзиви
середа, 07 травня 2008 14:34

Медведєв отримав ядерну валізку

Дмитро Медведєв після вступу на посаду голови держави отримав всі атрибути президентської влади - штандарт, ядерну валізку і борт номер один.

Штандартом (прапор) президента Росії є квадратне полотно із трьох рівновеликих горизонтальних смуг: верхньою - білого, середньою - синього і ніжньою - червоного кольорів (кольори Державного прапора Росії). У центрі - золоте зображення Державного герба Росії. Полотнище облямоване золотою бахромою.

Після принесення присяги головою держави штандарт встановлюється в його робочому кабінеті, а дублікат штандарту піднімається над резиденцією президента в Московському Кремлі. Крім того, штандарт встановлюється на транспортних засобах, на яких пересувається перша особа. На церемонію інавгурації Дмитро Медведєв приїхав на останній моделі Mercedespullman, на якій ще не було штандарту. Відразу після інавгурації штандарт був встановлений на праве крило автомобіля.

Ядерна валізка - пристрій, що зберігає коди для приведення в дію ядерного арсеналу, яка завжди знаходиться у вищих політичних і військових керівників держави, що володіють ядерною зброєю. За допомогою "ядерної валізки" здійснюється зв"язок з РВСН.

Президента обслуговує Державна транспортна компанія "Росія". У розпорядженні безпосереднього голови держави - чотири літаки: МУЛ-96-300, МУЛ-62, ТУ-154, ЯК-40. В різний час вони були обладнані необхідними системами безпеки і зв"язку, повідомляє РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «Медведєв отримав ядерну валізку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути