понеділок, 12 жовтня 2009 11:36

Медведєв не очікував такого сильного падіння економіки

Медведєв не очікував такого сильного падіння економіки

Втрати економіки Росії від світової фінансової кризи виявились удвічі більші, ніж прогнозувалося - 7% замість 3,5% ВВП, проте складних соціальних наслідків вдалося уникнути. Про це заявив президент РФ ДмитроМедведєв в бесіді з керівником Дирекції інформаційних програм Першого каналу КириломКлеймьоновим. Стенограма бесіди опублікована на офіційному сайті Кремля.

"Якщо говорити про власне економічні сценарії, які передрікалися Росії, то треба визнати, що ми пробили дно найважчих очікувань, тобто реальні втрати, яких зазнала наша економіка, виявились істотно більшими, ніж на те розраховували і ми, і Всесвітній банк, і інші експертні організації", - заявив президент. "Спочатку говорили про те, що економіка впаде на 3 і на 3,5%, а реальне падіння ВВП, яке ми чекаємо за підсумками цього року, може скласти, можливо, 7,5%. Це важка цифра. І, насправді, ще раз підкреслюю, розрахунки були кращі", - визнав Медведєв.

Проте ситуацію в суспільстві президент РФ оцінює позитивно. "Якщо говорити про самопочуття людей, про соціальні наслідки кризи, то я вважаю, що якраз тут ситуація прямо протилежна. Ми змогли в результаті достатнього все-таки розумного використання антикризових заходів уникнути гіршого і в частині, що стосується безробіття, і в частині, що стосується прямих фінансових наслідків кризи, роботи банківської системи, роботи реального сектора, - підкреслив Медведєв. - Тобто в цьому сенсі ті негативні очікування, які були, вони все-таки в соціальному плані виявились менші, ніж про це було прийнято говорити.

Нагадаємо, в лютому 2009 року президент Росії Дмитро Медведєв оголосив про свій намір регулярно інформувати росіян про антикризові заходи в ефірі провідних російських телекомпаній. "У нашому житті дуже важливо говорити правду і розповідати про ті труднощі, які сьогодні переживає весь світ, переживає і наша країна, - заявив президент. - Я вважаю, що і влада зобов"язана говорити про це відверто і прямо, говорити і про ті рішення, які приймаються для того, щоб подолати кризу, і про ті труднощі, з якими ми зіштовхуємось".

Перша бесіда, запис якої вийшов в ефірі телеканалу "Росія" 15 лютого, була присвячена відповідальності влади в період кризи перед громадянами РФ, а також іншим сторонам життя країни в цей непростий час, повідомляє Росбалт.RU.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв не очікував такого сильного падіння економіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути