Ексклюзиви
середа, 03 вересня 2008 10:09

Медведєв назвав Саакашвілі трупом

Медведєв назвав Саакашвілі трупом
Президент Росії Дмитро Медведєв дав інтерв"ю західним журналістам. У інтерв"ю Медведєв висловив думку, що "Велика вісімка" не зможе існувати без Росії, а президент Грузії Михайло Саакашвілі - "політичний труп".

"Звичайно "вісімка" без Росії існувати не зможе, а якщо вона і намагатиметься, то це буде зовсім не на користь світопорядку", - заявив Медведєв в інтерв"ю телеканалу Euronews.

"Навіть сама по собі "вісімка" вже розуміє, що без присутності таких держав, як Китай, Індія, без використання так званого формату аутріч, багато рішень і у вісімковому-то форматі не є повноцінними, а що вже говорити про ухвалення таких рішень без участі Росії", - пояснив Медведєв.

У інтерв"ю італійському телеканалу RAI Медведєв сказав: "Президент Михайло Саакашвілі для нас не існує, він "політичний труп". "Що стосується грузинської влади - для нас діючий режим збанкрутів", - підкреслив президент Росії.

У відповідь на питання, чи приїде він до Риму на посередницьку конференцію, в якій вже погодився взяти участь Михайло Саакашвілі, Медведєв дав зрозуміти, що не має наміру зустрічатися з грузинським лідером. Проте, за його словами, Росія готова обговорювати різні питання, у тому числі і постконфліктного врегулювання в цьому регіоні.

"Згортання співпраці Росії та НАТО більшою мірою ударить по державах альянсу, ніж по Росії", - заявив Медведєв в інтерв"ю італійському телеканалу. "Ми не бачимо нічого драматичного, нічого складного в тому, щоб ці відносини припинити, якщо так бажають наші партнери, але як мені здається, втратять наші партнери більше", - заявив Медведєв, закликавши, проте, ці відносини не драматизувати.

Полит.ру

Зараз ви читаєте новину «Медведєв назвав Саакашвілі трупом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути