пʼятниця, 31 жовтня 2008 15:53

Медведєв запропонував реформувати фінансову систему світу

Світова фінансова система повинна бути реформована, причому насамперед необхідно підвищити ефективність загальносвітових фінансових інститутів, а також поліпшити їх законодавчу базу. З такою пропозицією виступив президент Росії Дмитро Медведєв, передає "Інтерфакс".

На думку Медведєва, необхідно також укріпити стійкість фінансової системи за рахунок "множинності світових фінансових центрів і світових резервних валют". Раніше президент Росії неодноразово підкреслював, що в поточній фінансовій кризі винні США і та роль, яку економіка цієї країни займає в світі.

Президент Росії також підкреслив, що необхідно сформувати спеціальну систему управління ризиками із застосуванням сучасних технологій управління. Нові уніфіковані правила повинні застосовуватися не озираючись на національні стандарти, вважає Медведєв.

Крім того, президент відзначив, що для розвитку світової фінансової системи необхідно придумати стимули до раціональної поведінки фінансистів. "До раціональної, тобто чесної, адекватної, зваженої і мотивованої. Це найбільш складне питання", - додав Медведєв.

Нагадаємо, що фінансова криза, що вибухнула в США, дуже скоро розповсюдилася на країни Західної Європи, а від них - на більшість розвинених країн світу. Загальні збитки світу від кризи Банк Англії вже оцінив майже в три трильйони доларів.

З 2008 року в Росії розробляється модель перетворення Москви в один з регіональних фінансових центрів.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв запропонував реформувати фінансову систему світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути